Kayseri’de bir kuyumcuya soygun için giren astsubaya yapılan yargılama sonrasında 5 yıl hapis cezası verilirken, duruşmaya katılan kuyumcudaki çalışanın soygunu şaka zannettiği ortaya çıktı.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu sanık Ahmet K. (32), davaya telekonferans sistemi ile katıldı. Davada son sözü sorulan Ahmet K., "Amacım hırsızlık ve gasp değildi. Mesleğimden dolayı psikolojik rahatsızlık yaşadım. Olay anında pişman oldum ve hemen olay yerinden uzaklaştım. Yaptığımın yanlış olduğunun farkına vardım. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.
Kuyumcu Nazım A., “Olay anında ben iş yerinde değildim. Olayı görmedim. Olayla ilgili bir zararım yok. Şikayetçi değilim” dedi.
Nazım A.’nın babası Tevfik Ziya A. ise, “Olaydan önce sanık dükkanın yan tarafında oturuyordu. Hasta olabileceğini düşündük ve oturması için sandalye verdik. Teşekkür etti bize. Ben dükkandan ayrıldığımda bu olay gerçekleşmiş” diye konuştu.
Olay sırasında kuyumcuda çalışan Pembe E., “Olay günü oturuyorduk. Bir anda kapıdan girdi. Yüzünde maske, kafasında şapkası vardı. Birinin bize şaka yaptığını düşündük. Elindeki poşeti uzattı, diğer elinde siyah bir çanta vardı. Biz ciddiye almadık, daha sonra poşetin içinde tuttuğu bir cismin gerçek silah olduğunu söyledi. Arka tarafa doğru yöneldim, o sırada soyguncu durakladı, sağa ve sola baktı ve çıkıp gitti” ifadelerini kullandı.
Yapılan yargılama sonrasında, Astsubay Ahmet K.’ya "nitelikli yağma" suçunu işlediği için 5 yıl hapis cezası verildi.
Kaynak: iha