Rumeli Feneri açıklarında göçmenleri taşıyan ve 24 mültecinin ölümüyle sonuçlanan tekne faciasıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında “taksirle ölüme sebebiyet verme’’ ve “insan ticareti’’ suçlarından gözaltına alınan 2 şüphelinin bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
Sarıyer’de mültecileri taşıdığı belirtilen bir teknenin Rumeli Feneri açıklarında batması sonucu yaşanan faciada 24 mülteci hayatını kaybetmiş, 6 kişi sağ olarak kurtarılırken, kayıp olduğu ifade edilen 13 kişinin bulunması için de çalışma başlatılmıştı. Olayla ilgili İstanbul cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.
Soruşturmayı yürüten savcılar Metin Kantar ve İsmail Öztürk’ün, kazanın yaşandığı gün olay yerine giderek incelemelerde bulundukları ve kazada sağ kalan mültecilerden birinin ifadesine başvurdukları öğrenildi. Kazaya ilişkin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı sorumluluğunda, İstanbul Sahil Güvenlik ve Jandarma Komutanlıkları ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nce görevlendirilen ekiplerinin koordineli bir şekilde çalıştıkları belirtildi.
OLAYLA İLGİLİ FİRARİ BİR ŞÜPHELİ ARANIYOR
Kazayla ilgili 2 şüpheli, dün akşam saatlerinde "insan kaçakçılığı" ve "bilinçli taksirle adam öldürme" suçlarından gözaltına alınmıştı. Sarıyer İlçe Jandarma Komutanlığı’nda tutulan şüphelilerin bugün öğleden sonra Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilecekleri öğrenildi.
Öte yandan bu şüphelilerin dışında savcılıkça başka bir kişi hakkında da gözaltı kararı verildiği ve firari olan bu kişinin aranmasına devam edildiği belirtildi.
15 KİŞİLİK TEKNEYE 40’DAN FAZLA KİŞİ BİNDİRİLMİŞ
İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, kazadan sağ olarak kurtulan 6 kişinin ifadesine başvurulurken, olay yerinde yapılan ilk incelemede, 15 kişilik tekneye 40’dan fazla kişinin bindirildiği, bu kişilerin şahsi eşyalarıyla dolu çantaları ve yanlarında getirdikleri erzakların yoğun ağırlık yaptığı bildiriliyor.
TEKNENİN SAHİBİ OLDUĞU İDDİA EDİLEN ŞAHIS AVUKATI ARACILIĞIYLA SAVCILIĞA BAŞVURDU
Bu arada, kazanın yaşandığı teknenin sahibi olduğu iddia edilen T.Y. isimli bir şahsın, avukatı aracılığıyla savcılığa başvurarak, hakkında basında çıkan haberleri yalanladığı ve savcılığın çağırması halinde ifade vermeye hazır olduğu yönünde bilgi verdiği de ifade edildi.
Kaynak: iha