Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim ile Yunanistan’ın Kos ve Leros adası arasında yapılması planlanan Feribot seferleriyle ilgili Yunan Başkonsolosundan da destek aldıklarını belirti.
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay haftalık basın toplantısında gazetecilerle biraraya geldi. Başkan Atabay’a Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu ile CHP Kayseri İl Başkan yardımcısı ve Didim’de oteli bulunan turizmci Aşkın Genç eşlik etti. Başkan Atabay konuşmasında 2 haftalık aranın ardından Basınla bir araya geldiğini belirterek toplantı öncesinde Özgürses Gazetesi Muhabiri Erdem Özden’in doğum gününü kutlayarak hediye verdi.
Başkan Atabay CHP Eski genel Başkanı Deniz Baykal’ın CHP İlçe Örgütünü ve Belediyeyi ziyaret ettiğini anımsatarak 19 Kasım’da Aydın Büyükşehir Belediye meclisinde 17 ilçenin bütçelerinin onaylandığını ifade etti. Atabay Didim Belediye bütçesinin kabul edilen 4. Büyük bütçe olduğunu ve son yıllardaki en gerçekçi belediye bütçesini yaptıklarını ifade ederken ilk 2 yıl revizyon yapamayacaklarını söyledi.
“YUNANLILARI FUARA DAVET ETTİK”
Başkan Atabay Didim ile Yunanistan’ın Kos ve Leros adası arasında yapılması planlanan Feribot seferleriyle ilgili Yunan Başkonsolosundan da destek aldıklarını belirtirken “Kos adasına yaptığımız ziyarette 4-5 toplantı yaptık. Herkesin ayakları yere basıyor. İki kent arasındaki bu ilişkiler eşit ve karşılıklı olması anlamında görüşmelerde bulundu. . Biz onları fuarlara davet ettik. EMITT ve Travel Turkey fuarında Didim stantı içerisinde tanıtım yapabileceklerini söyledik. Bu Didim açısından da bir zenginlik, kendileri Atina’dan izin almaları gerektiğini bize söylediler” dedi.
Vize ofisi açılması içinde görüşmeler yaptıklarını kaydeden Atabay “Bu konuda adım atacaktık. Özlem Hanım beni aradı; Yunan Başkonsolusu ile görüşmüş ve bize sormadan bizim için randevu ayarlamış. Bizim de buna hayır demeyeceğimizi bildiğimizden olumlu bir adım olmuş ve Konsolos beyle görüştük. Körün istediği bir göz Allah verdi iki göz hesabı bu görüşme güzel oldu. Bu konudaki adımları Konsolos bey’de destekledi ve hatta işadamlarıyla görüşmeler yapılması için da adımlar atılacak.” dedi.
“VAKIFLARIN TOPOGRAFİK YAPISI DEĞİŞMEMELİ”
Altınkum’daki Vakıflara ait tesislerin İmar planında bir değişiklik olmadığını emsalin 0,30’da kaldığını belirten Atabay “Yer ticari alanda tutuldu ve yükseklik 5,5 olarak kaldı. Topografik yapı yani doğal dokuda bozulmayacak zaten bizde bozulmama tarafındayız.” dedi.
Altınkum Yalı Caddesinde yapılacak düzenlemelerin başladığını kaydeden Başkan Atabay “15-20 günlük bir sürede çalışmalar başlayacak. Bizler hukuk dışı yada izinsiz bir çalışma yapmak istemiyoruz. Bazı işletmeler kendileri başlamışlar. Aralık ayı sonunda bu çalışmalar başlayacak ve sezona yetiştirmek istiyoruz. Bu bir süreç ve bazı eksiklikler olur ama bunları bitireceğiz.” dedi.
“AYDIN BŞB İLE 150 BİN M2 ÜST YAPI”
Didim’in alt ve üst yapı çalışmalarıyla ilgili de bilgiler veren Atabay “Aydın Büyükşehir Belediyesi ile 2015 yılında birlikte 150 bin M2 parke ve yol çalışması yapacağız. İlçeler arasında ortak çalışma yapacak ilk belediyeyiz. Ayrıca kendi imkanlarımızla da 2015 yılı içerisinde 150 bin M2 parke taşı döşeme işlemi yapmayı hedefliyoruz.” dedi.
Didim Belediyesinin yeni mezar yerinde çalışmaların başladığını ve elektrik direklerin dikildiğini söyleyen Başkan Atabay “Burası 78 dönümlük bir yer ve biz ilk etapta parsel çalışması yaparak yer sorununu çözmek için bir yerden başladık. Burada parket taşı döşenerek parsel parsel yerler hazırlanacak. Ardından sosyal alanlar camii, taziye evi, morg gibi yerlerde yapacağız.” dedi.
“DENETLEMELER BAŞLAYACAK”
Didim Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu Didim’de hizmet kalitesini artması anlamında denetlemelerin başlayacağını ve sorumlu kurumların bu denetlemelerde yer alacağını belirterek “Bu denetlemelerde amaç ceza yazmak değil uyarılarda bulunulacak ve düzenlemeleri yapmaları konusunda uyarı yapılacak. Bu çalışmayı da Didim Güç birliği adı altında başlayacak. İşin için de turizm varsa DİTAB, ticaret varsa Ticaret Odası belediye ile ilgili ise Didim Belediyesi bu çalışmaları yürütecek.” dedi.
Toplantıya katılan CHP Kayseri İl Başkan yardımcısı ve Didim’de oteli bulunan turizmci Aşkın Genç ise Başkan Atabay ile 30 yılı aşkın bir dostluğunun olduğunu belirterek “Kendisinin Didim’e belediye başkanı olarak seçilmesi bizleri de mutlu etti. Bizim bir siyasi sıfatımız var ama gördüğüm kadarıyla Başkanımız bunu üzerinden çıkarmış. Didim’e çok şeyler katacağına inanıyorum. Didim’de güzel şeyler olacak.” dedi.
Kaynak: iha