Aydın’da Başbakan’a hakaret suçlamasıyla yargılanan CHP’li gençlere ikinci dava internete sansür eylemi nedeniyle açıldı.
26 Şubat 2014 tarihinde internette sansür iddialarını protesto etmek için Sevgi Yolundan başlayarak Abide Kavşağına kadar yürüyen ve ardından basın açıklaması yapan CHP’li gençler hakkında hakaret davasının ardından ikinci bir dava açıldı. Davanın ilk duruşması 5. Asliye Ceza Mahkemesinde 12 Kasım 2014 saat 13.00’da yapılacak.
CHP Gençlik Kolları Efeler eski Başkanı Kemal Öztürk, kendisi ile birlikte TKP, EMEP ve üniversite öğrencilerinin de içinde bulunduğu 21 kişiye dava açıldığını söyledi. Açılan davaya tepki gösteren Öztürk, “Bizler adaletin önünde hesap vermekten korkmuyoruz. Fakat asıl suçluları yargılamaktan korkanlar bugün bizleri anayasal hakkımızı kullandığımız için yargılamak istiyorlar. Biz gençleri yıldırmak için davalar açıp baskı kurmaya çalışsalar da her geçen gün daha inançlı ve daha kararlı olarak büyüyen kitleler oluyoruz. 12 Kasımda yargılanmak için değil; hesap sormak için Aydın Adliyesinde olacağız” dedi.
Kaynak: iha