Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Aydınspor 1923, Türkiye Kupası 2. Tur karşılaşmasında Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarından Cizrespor’a 3-1 mağlup olarak kupadan elendi.
Cizrespor bu sonuçla tarihinde ilk kez Türkiye Kupası’nda 3. tura kaldı. BAL takımlarından Cizrespor, Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Aydınspor 1923 ile Silopi İlçe Stadyumu’nda Türkiye karşı karşıya geldi. Maça hızlı başlayan Cizrespor ilk dakikalarda bulduğu goller ile 2-0 öne geçti. İlk yarının sonlarında Aydınsspor 1923 farkı 1’e indirdi ve ilk yarı skoru Cizrespor’un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.
Maçın ikinci yarısında ise Cizrespor bir gol daha atarak maçı 3-1’e getirdi ve maç bu sonuçla sona erdi. Cizrespor aldığı bu galibiyet ile Türkiye Kupası’nda ilk kez adını 3. tura yazdırdı. Geniş güvenlik önlemleri altından oynanan maçı Silopi Kaymakamı Suat Demirci ve Cizre İlçe Kaymakamı Mehmet Şamil Horasanlı da takip etti.
BAL ekibi Cizrespor Türkiye Kupası’nda tur atlarken, Aydınspor 1923 Ziraat Türkiye Kupası’ndaki ilk maçında kupaya veda etti. Kötü gidişatını sürdüren Aydınspor 1923, derek, 4’ü lig olmak üzere üst üste oynadığı 5’ini maçını da kaybetti.
Kaynak: iha