Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Aydınspor 1923’te kamuoyunun bildiği gibi üst yapıda büyük sıkıntılar yaşanıyor.
2.5 aydır paralarını alamayan futbolcular antrenman boykotuna devam ederken, altyapının yüzüne dahi bakılmıyor. U 16 takımı hafta sonunda Gelişim Ligi’nde Antalyaspor ile oynadığı karşılaşmaya velilerden toplanan 60’ar TL otel parası ile giderken , U 17 takımı Pazar 14.00’te oynanacak karşılaşmaya sabaha karşı 04.00’te yola çıktı. U 17 takımı rakibine 2-1’lik skorla mağlup olurken, U 16 takımı ise 1-0’lık skorla mağlup oldu. Skordan öte, Aydınspor 1923’ün altyapısında forma giyen bazı futbolcuların kaldığı yeni yapılan İlhami Ortekin tesislerine bazı günlerde yemek gelmediği ifade edilirken, altyapı oyuncularının beslenmesini sağlaması için tüp, mutfak araç gereci ve yiyeceklerin altyapı futbolcularının velileri tarafından alındığı bildirildi.
Aydınspor 1923’ün U 16 takımının antrenörü Soner Ancın, Antalyaspor maçının 12.00’de oynanacağını öğrendikten sonra bir gün önce Antalya’ya gitmenin futbolcuların sağlığı açısından daha iyi olacağını düşündüklerini söyledi. Siyah-beyazlı yöneticilerin kendisine destek olmadığını ifade eden Ancın, “Yöneticilerden hiç birini bugüne kadar görmedik. Antrenör olarak 2.5 ay görev yaptığım süre içerisinde hiç para da almadım. Antalya deplasmanı öncesi düşündük taşındık. Velilerimiz fedakarlık örneği gösterdi. Bir gün önceden yola çıkmaya karar verdik. Velilerden 60’ar TL toplayarak Antalya’ya gittik. Sporcu sağlığını düşünmek zorundayız. Sabaha karşı yola çıksak, çok zorlanacaktık belki de maça yetişemeyecektik”diye konuştu.
"HER YIL AYNI"
Aydınspor 1923’ün altyapı koordinatörü Mehmet Öztürk, beş yıldır Aydınspor 1923’te koordinatörlük görevini yürüttüğünü söyledi. Öztürk, “Beş yıldır iyiye giden hiçbir şey yok.Her yıl daha kötüye gidiyoruz. Antalya deplasmanı öncesi U 16 takımında oynayan çocuklarımızın velileri fedakarlık örneği gösterdi. Ulaşımı Büyükşehir Belediyemiz sağlıyor. Tesislerde kalan çocuklarımızın bazılarını olumsuz şartlardan dolayı evlerine gönderdik. Oyuncuların beslenmesi için gerekli masrafları aldık. Her hafta Pazar masrafı görüyoruz. Kendi kendimize bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha