Aydın Ticaret Odası’nın “AYTO Çağ Atlatıyor” sloganı ile gerçekleştirdiği AYTOBİL PROJESİ lansmanı Adnan Menderes Üniversitesi Kongre Merkezi’ndeki bin kişilik en büyük salon olan ADÜ Meandros Salonu’na sığmadı.
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile yapılan lansman programında 2. Salonu da misafirlerine açan AYTO yetkilileri canlı yayın ile aktarım sağladı.
Son bir yılda “AYTO Uçuruyor”, “AYTO Kaliteyi Geiriyor”, “AYTO Üye Odaklı Çalışıyor” sloganları ile proje lansmanları ile gündeme gelen Aydın Ticaret Odası, en son “AYTO Çağ Atlatıyor” sloganı ile ADÜ Atatürk Kongre Merkezi 1000 kişilik Meandros Salonuna sığmadı.
Organizasyon da AYTO Başkanı Hakan Ülken AYTOBİL projesi ile ilgili olarak “Biz üyelerimize verdiğimiz değer ve onlardan aldığımız güçle teknolojinin bilişimin bilginin ve bilimin üyelerimize nasıl en efektif biçimde kullandırabileceğimizi düşündük, an itibariyle yeryüzünde bulunan tüm teknolojik imkanları kullanarak üyelerimizin hizmetine sunduk. Üyelerimizin iş ve işlemleri ile ilgili kolaylıkları, Aydın’ın ve Türkiye’nin problemi olan istihdam problemine bir nebze çözüm bulmayı yanı sıra üyelerimizin bizim asli vazifemiz olan ticari hayatlarını geliştirmeye yönelik ulaşabilirliklerini sağlamayı hedefledik ve bunun içinde de çok detaylı teknolojik imkanlar kullandık.” dedi.
AYTOBİL NELER GETİRECEK ?
AYTOBİL organizasyonda AYTOBİL Projesi hakkında bilgi veren Yük. Bilgisayar Mühendisi Ahmet Şentürk “AYTOBİL projesi yepyeni web portalı ve mobil uygulamalardan oluşmaktadır. Online işlemler ile üyelerine yenilikçi hizmetler sunuyor. Bunun yanında Aydın ekonomisi ve ticaretinin gelişmesi için katkıda bulunuyor. Sektör odaklı yeni iletişim kanalları oluşturuyor. Aynı zamanda teknolojik alt yapısı ile yeni imkanlar yeni ufuklar sunuyor” dedi.
Türkiye’de ilk defa bir odanın tüm üyelerini harita üzerindeki lokasyonda işaretlediğini belirten Şentürk “Artık Aydın Ticaret Odası’nın tüm üyelerinin haritada bir adresi var. Bu bize çok önemli fırsatlar sunuyor. Bu fırsatları biz özellikle üyelerimizin firma profillerini oluşturup bunları da ceografik lokasyondan üyelerimizin kapılarına kadar götürebilme noktasında kullandık. Bu yenilikçi yaklaşımın AYTO’ya ticaret hayatında çok yeni fırsatlar sunacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.
Şentürk AYTOBİL projesinin bir diğer önemli parçası da online işlemler olduğunu belirterek “AYTO yasal mevzuata uygun olarak belge ücretini kaldırdıktan sonra sadece harç alarak verdiği belgeler haricindeki tüm belgeleri artık elektronik ve dijital imzalı olarak üyelerimize web portalı üzerinden sunmaya başlıyoruz. Bunun yanında aidat ödemeleri yapılabilecek. Borç sorgulayabilecekler. Üyelerimiz kendi profillerini onlara verilmiş olan kullanıcı adı ve şifre vasıtası ile direk güncelleyebilecekler. Üyelerimiz kendilerine sağlanmış alanlarda tanıtmak istedikleri ürün ve hizmetlerin kısa açıklamasını vererek kullanabilecekler.”dedi.
Projenin detayları hakkında kısa film ve animasyonlarla tanıtım yapan Şentürk artık AYTO’nun tüm bilgilendirmelerini sektörel odaklı yapabileceğini, iş ve işçi bulmada taleplerin karşılanması noktasında AYTOBİL’de bir nebze de olsa çözüm üretildiğini söyledi.
Son olarak mobil uygulamasını anlatan Şentürk web sitede yer alan tüm bilgilerin mobil uygulamada kullanabileceğini kaydederek yeni bir içerik oluştuğu anda Android ve İOS tabanlı her türlü akıllı telefonlarda kullanabilecek şekilde tasarlandığını belirterek AYTOBİL projesinin 15 Kasım tarihinde yayına gireceğini söyledi.
TOBB BAŞKANI AYTO YÖNETİMİNİ KUTLADI.
AYTOBİL projesi tanıtımının ardından kürsüye gelen TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da, Türkiye’de bir ilk olan bilişim projesini hayata geçiren AYTO yönetimini kutladı. TOBB bünyesinde de oluşturmak için çalışmaların devam ettiği bu projenin Türkiye genelindeki tüm oda ve borsalara örnek olması gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, “Bu projeyi dinlerken bir gurur duydum. AYTO’nun bu projeleri odaların ne iş yaptığının en somut göstergesi. AYTO 5 yıldızlı uluslar arası akredite bir oda. Londra, Paris, Berlin’de bir oda üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa Aydın Ticaret Odası’da üyelerine öyle hizmet veriyor” dedi.
Törenin sonunda AYTO Başkanı Ülken tarafından TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na Efe fesi ve cepkeni ile körüklü çizme hediye edildi. Başına Efe fesini geçiren Hisarcıklıoğlu, Efe kıyafetleriyle basına poz verdi.
Kaynak: iha