Cumhuriyetin kuruluşunun 91. Kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından “Cumhuriyet Koşusu” düzenlendi.
Renkli görüntülere sahne olan koşuda 7’den 70’e herkes Cumhuriyete bağlılık için koştu.
Yaklaşık 800 kişi dereceye girmek ve bitiş çizgisine ilk adımı atmak için büyük efor sarf ederken aileleri de yarışı izlerken büyük heyecan yaşadılar.
Dereceye giren sporcular büyük sevinç yaşarken “Cumhuriyet koşusunda dereceye girmenin onur ve gururu bambaşka. Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünde hem Cumhuriyet için koştuk hem de keyifli dakikalar geçirdik. Yarışı kazandığımız için çok mutluyuz” ifadelerini kullandılar.
CUMHURİYET COŞKUSUNA ORTAK OLDULAR
Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonu önünden başlayan koşu; Batı Gazi Bulvarı, Ramazan Paşa Kavşağı, Adnan Menderes Bulvarı’ndan dönülerek Atatürk Kent Meydanı’nda son buldu.
Koşuda 247 numaralı Ersin Erdoğan birinci, 451 numaralı Ömer Yıldırım ikinci, 232 numaralı Mahsun Korkmaz üçüncü olarak madalya ve bisiklet sahibi oldu. Dereceye girenlere ödüllerini Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Evrim Karakoz ile Barış Altıntaş, Aydın Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Tahir Olçum, Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Hakan Genç’in elinden aldılar.
Yarışmaya katılan aileler ve sporcular, Cumhuriyet coşkusuna ortak olmalarını sağlayarak spora ve sporcuya verdiği önem nedeniyle Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti. Ayrıca Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından gün boyu vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtıldı.
Kaynak: iha