Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği kültürel ve sanatsal etkinlikler kapsamında çocuklara yönelik olarak sinema gösterimlerinde bulunacak.
Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği kültürel ve sanatsal etkinlikler kapsamında çocuklara yönelik olarak sinema gösterimlerinde bulunacak. “Haydi Çocuklar Sinemaya” adı altında Cem evi binasındaki salonda filmler izlettirilecek. 22 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’de ‘Arı Maya’ adlı film ile sinema etkinlikleri başlarken devamında 6 Aralık’ta ‘Dragon’, 20 Aralık’ta ‘Tinker Bell’, 3 Ocak’ta ‘Alis Harikalar diyarında’, 17 Ocak’ta ‘Sihirli Krallık’, 7 Şubatta ‘Şirinler’, 21 Şubatta ‘Sinderella’, 7 Martta ‘Eragon’ 21 Martta ‘Buz Devri’ 4 Nisan’da ‘Yukarı bak’, 18 Nisan’da ‘Peterpan’ ve 9 Mayıs’ta ‘Alvin ve Sincaplar’ adlı film ile sona erecek. Tüm filmler ücretsiz olarak izlettirilecek.
Etkinliklerle ilgili bilgiler veren Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği Başkanı Hasan Dikçe, Dernek olarak kültürel ve sanatsal etkinlikler çerçevesinde bu etkinliği düzenleyeceklerini söyledi. Salonlarının 54 kişilik olması dolayısıyla okullara da etkinliğe katılımın nasıl sağlanacağı yönünde bilgi vereceklerini ifade eden Dikçe, “Çocuklara yönelik bu etkinliğimiz ücretsiz olarak yapılacak. Verimli bir etkinlik olacağını düşünüyorum” dedi.
Kaynak: iha