Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Uyuşturucu ve madde bağımlılığı kullanımının önüne geçilmesi amacıyla başlattığı eğitim seminerleri kapsamında Okul Müdürlerine ve Öğretmenlere yönelik olarak bir seminer düzenledi.
Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İlçemizde okul çağındaki çocukların uyuşturucu ve madde bağımlılığını önüne geçmek amacıyla başlattığı eğitim seminerlerini Okul Müdürlerine ve Öğretmenlere de bilgilendirerek sürdürdü. Didim Ticaret Odası Toplantı salonunda yapılan bilgilendirme seminerinde Didim Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Özgür Özbebit konuşmacı olarak katıldı.
Seminere Didim İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hanifi Çelik, Didim Toplum Sağlığı Merkez Müdürü Dr. Veysel Kılıç, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı.
“RİSK GRUBUNDA OLANLAR TESPİT EDİLECEK”
Seminer öncesinde konuşan Didim İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hanifi Çelik bu eğitim semineri ilk olarak Rehber Öğretmenlere yönelik düzenlediklerini ifade ederek “Okul Müdürleri ile tüm öğretmenlere bu eğitimleri vereceğiz. Okullarımızda bununla mücadelede ellerini bu işin altına koyacaklar. Bizler bunun önlenmesi için bir komisyon kurduk ve eylem planı hazırladık. Kasım ayında bu konuda risk grubunda olan öğrencilerimizi tespit etmiş olacağız ve Aralık ayında bu risk grubunda olan çocuklarla iletişime geçeceğiz. Bu çalışmaları yaparken diğer kurumlarla da işbirliği yapacağız. Bu noktada okullarımızda idarecilere ve öğretmenlerimize de büyük görevler düşüyor. Sizlerin de bu noktada bu eğitimi alarak faydalı olacağına inancımız tam” diye konuştu.
Ardından seminere geçilirken Didim Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Özgür Özbebit Madde bağımlılığı, etkenleri, nedenleri, belirtileri ve önüne geçilmesi için yapılması gereken hususlarla ilgili olarak bilgilendirmelerde bulundu.
Kaynak: iha