Eğitim Sen Didim Temsilciliği üyesi bir grup öğretmen, okul yöneticileri atamalarına tepki göstermek amacıyla bir günlük greve gitti.
KESK’e bağlı Eğitim Sen Didim Temsilciliği, MEB’in okul yöneticileri atamalarına tepki göstermek amacıyla bir günlük greve gitti. Eğitim Sen İlçe temsilciliğinde toplanan Eğitim Sen üyelerine Didim Demokrasi Platformu üyeleri de katılarak destek verdi. Sendika binası önünde Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüyüş yapan Eğitim Sen üyeleri, döviz ve pankartlarla uygulamalara tepki gösterdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasında; "Eğitimde ve yükseköğretim alanında bugüne kadar yapılan bütün yasal düzenlemeler, hayata geçirilen fiili uygulamalar sadece eğitim sistemini değil, çocuklarımızın, velilerimizin ve bütün toplumun geleceğini ipotek altına almaktadır. Yıllardır eğitim sistemine yönelik olarak atılan her adım, yapılan her yasal düzenleme ve fiili uygulama, okulöncesinden yükseköğretime kadar eğitimin bütün kademelerinde piyasalaştırma ve ticarileştirme uygulamalarını arttırmış, kamu kaynakları özel okullara aktarılırken, devlet okulları kendi kaderine terk edilmiştir" denildi.
Kaynak: iha