Türkiye Yardım Sevenler Derneği Didim Şubesi, aldığı panoramik diş röntgen cihazını Didim Devlet Hastanesine teslim etti.
Uzun zamandır hastanenin ihtiyacı olan ve diş polikliniğine başvuran hastaların sorunlarını daha rahat teşhis etmekte kullanılacak olan cihaz Kaymakam İskender Yönden, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mehmet Özkan ve Yardım sevenler Derneği Didim Şubesi başkanı Deniz Baylan ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu bir törenle hastaneye teslim edildi. .
Bir çok diş hastalığı tedavisini daha çabuk teşhis etmeye yarayan bu cihazla Didim Diş Polikliniğinde müdahale edilemeyen durumlarda röntgen görüntüsü CD ‘ye yüklenerek hastanın kendisine verilerek bir üst tedavi kurumuna gönderilebiliyor.
Başhekimlik makam odasında buluşan dernek üyeleri ve yöneticilerine burada bir teşekkür plaketi verdiler ve daha öncede yaptıkları yardımlarla hastaneye olan desteklerine teşekkür ettiler. Daha sonra da röntgen cihazının kurulduğu yerde cihazı gören yetkililer dernek üyelerine burada da teşekkür edildi.
Dernek Başkanı Deniz Baylan; bağışı yapan kuruluş adının açıklanmasını istemediğini dolayısıyla bağışın dernek adına yapıldığını söyledi ve bu gizli bağışçıya teşekkürleri kabul etti. Cihazı teslim alan heyet daha sonra derneğin bağışladığı bir başka cihaz olan Kemik Dansitometrenin bulunduğu yeri de birlikte gezdiler ve yetkililerden bilgi aldılar.
Teslim töreninden sonra hastaneden ayrılmak üzere olan derneğe Hastanenin bir de Renkli Doopler Ultrason Görüntüleme cihazına ihtiyaç olduğu hatırlatılarak bağış yoluyla edinilmesi durumunda hastalara ve daha kaliteli hizmet sunulabileceği de hatırlatıldı.
HASTANE SORUNU ÖZEL GÖRÜŞÜLDÜ.
Kaymakam İskender Yönden Didim’de özellikle yaz aylarındaki doktor hastane sıkıntısı ile ilgili olarak da görüşmelerin sürdüğü ve Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mehmet Özkan’ın Didim’in sağlık sorunlarının çözümü konusunda çözüm için çalışacağına dair inancının tam olduğunu söyledi ve önümüzdeki günlerde bu çalışmaları Didimlilerle paylaşılacağını söyledi.
DERNEK BAĞIŞA DOYMUYOR
Zaman zaman düzenledikleri kermesler ve bağışçıların destekleriyle çeşitli yardım yapan TC Yardım Sevenler Derneği Didim Şubesi 24 K,asım öğretmenler gününde okulları ziyaret ettikleri ve bazı okulların ihtiyaçlarının dernek tarafından karşılandığını Didimli 19 öğrenciye aylık 250 TL burs verdikleri ve Atatürk İlkokulunun acil ihtiyacı olan bir projeksiyon cihazını da yakın zamanda okula teslim ettikleri öğrenildi.
Kaynak: iha