AYDIN (İHA) – Dünyanın en kaliteli incirinin yetiştirildiği Aydın’ın Germencik İlçesi’nde geleneksel hale gelen incir festivali 27 Eylül tarihinde başlayacak. 30 Eylül tarihine kadar birbirinden güzel etkinlikler ve ünlü sanatçıların sahne alacağı konserlerle devam edecek konserin hazırlıklarının tamamlandığını belirten Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, etkinliklere tüm halkı davet etti.
Bu yıl 16.’sı düzenlenecek olan Uluslararası Germencik tarım İncir Kültür ve Sanat Festivali’nin 27 Eylül Cumartesi akşamı Mehteran Takımı eşliğinde festival yürüyüşü ile başlayacağını belirten Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, çeşitli ülkelerden gelecek halk dansları topluluğu konserler ve incir güzeli yarışması ile Germencik halkını dolu dolu bir dört gün yaşatmayı hedeflediklerini belirtti.
Festivalin ilk gecesinde 27 Eylül Cumartesi Ahmet Şafak konseri, ikinci günü Germencik Yörükler Kültür dayanışma derneği Gösterisi ve Gürcistan Halk Dansları topluluğu gösterisinden sonra saat 21:00 Hatice konseri olduğunu belirten Başkan Akın, “28 Eylül 2014 pazartesi günü ise Ukrayna Halkoyunları ekibi gösteri yapacak. İncir Güzellik Yarışması gerçekleştirilecek. Yarışma 18-30 yaş arasındaki bayanlar arasında yapılacak. Akşam 21:00’de Haluk Levent konser verecek. 30 Eylül Salı günü de Kuzey Kıbrıs Halk Dansları topluluğu gösteri yapacak. Ardından Teknik İncir Yetiştiriciliği yarışması yapılacak. Gece de İrem derici konser verecek. Dolu dolu geçecek olan 16. Uluslararası Germencik Tarım İncir Kültür ve Sanat Festivali’ne tüm halkımız davetlidir” dedi.
Kaynak: iha