Cumhuriyet’in kuruluşunun 91. yıldönümü Kuşadası’nda coşkuyla kutlanıyor.
Bugün saat 13.00’de Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan program 29 Ekim Çarşamba Saat: 24.00’de son bulacak.
Kuşadası’ndaki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için ilk tören Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Garnizon Komutanı Ferhat Aslan, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile daire amirleri, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve meslek kuruluşları temsilcileri ile vatandaşların katıldığı törende, Kuşadası Belediye bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.
Cumhuriyet’in kuruluşunun 91. Yılı nedeniyle Kuşadası’nda gerçekleştirilecek olan kutlamalar yarın 29 Ekim’de saat 09.30’da Kaymakam Muammer Aksoy’un makamında tebrikleri kabulüyle devam edecek ve saat 10.00’da Atatürk anıtı önünde Bayram törenleriyle sürecek. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak, şiirler okunacak, gösteri ekipleri becerilerini sahneleyecek. Halk oyunları ekiplerinin gösterilerinden sonra, kısa bir kortej yürüyüşü yapılacak. Kutlamalar çerçevesinde Öğretmen Evi’nde, Atatürk fotoğrafları ile okullar arası yarışmalarda dereceye giren 29 Ekim ile ilgili eserlerin sergi açılışı yapılacak. Gün boyunca Kuşadası’nın çeşitli noktalarında Elifname ile Zindegani Halk oyunları grupları, Belediye Bandosu ile Çınar Köyü halk oyunları ekipleri gösteriler yapacak. Setur Marina’da demirli olan Sahil Güvenlik botu saat 10.00 ile 16.00 arasında vatandaşların ziyaretine açılacak. Atatürkçü Düşünce Derneği ise tarihi Kervansaray’da 17.00’de “Cumhuriyet’imizin 91. Kuruluş yıl dönümü kutlu olsun” kokteyli düzenledi. Sea Light Otel’de Kerem Görsev, Elif Çağlar, Ferit Orman ile Kağan Yıldız Cumhuriyet Bayramı özel dinletisi saat 17.30’da yapılacak.
- CHP’DEN ALTERNATİF ÇELENK KOYMA TÖRENİ
Bu arada, Kuşadası’ndaki kutlamalar sırasında resmi programın bitmesinin ardından CHP Kuşadası ilçe örgütü tarafından alternatif bir çelenk koyma töreni düzenlendi. CHP Kuşadası ilçe Başkanı Soner Kaplan, Belediye Başkanı Özer Kayalı ve bazı partililerin katıldığı törende ilçe Başkanı Soner Kaplan Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Ardından ise törene katılan 50’ye yakın partili Atatürk Anıtı önünde fotoğraf çektirdi.
Kaynak: iha