Cumhuriyet’in 91. Yıl etkinlikleri kapsamında Söke’de çeşitli etkinlikle yapılacak. 29 Ekim Çarşamba günü gerçekleşecek resmi tören programının dışında yürüyüş, sergi, konser ve havai fişek gösterisi ile renklenecek.
Resmi tören sonrasında ‘Cumhuriyet’e Bağlılık’ yürüyüşü yapılacak. Ardından Söke Belediyesi Bedesten Sanat Galerisi’nde sanatçı Nuri Özkan’nın eserlerinin yer alacağı Yağlı Boya Atatürk Resimleri sergisi açılacak. Saat 13.30’da Söke Belediyesi’nin Bağarası Mahallesi’nde Semt Evi açılışı Cevdet Üzüm tarafından derlenen ‘Cumhuriyet Çocukları’ adlı eski Söke fotoğrafları sergisi ile yapılacak.
Cumhuriyet’in 91. Yıl coşkusu akşam saat 19.30’da Cumhuriyet Meydanında havai fişek gösterisi ve Sevtuğ Kasapbaşoğlu konseri ile devam edecek. Söke Belediyesi’nin ‘Bayrağını Al Gel’ çağrısı ile gerçekleştireceği konserle Cumhuriyet Bayramı kutlanacak.
Söke Belediyesi Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde 2 Kasım Pazar günü bir de doğa yürüyüşü gerçekleştiriyor. Ağaçlı-Ovacık Parkurunda gerçekleşecek yürüyüşe katılmak isteyen doğaseverler başvurularını 30 Ekim günü dahil Bedesten Kurs Salonları’na yapabilecek.
Kaynak: iha