TEMA Vakfı Didim İlçe Temsilciliği tarafından öğrencilere yönelik “Çevre Kirliliği, Tüketim Çılgınlığı, Bitkisel Atık Yağlar ve Geri Dönüşüm” konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Bilgilendirme toplantısında 1992 yılında kurulmuş olan Tema’nın kuruluş tarihinden bu güne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Didim Tema Vakfı Temsilci Yardımcısı Ferda Kılıç, tüm öğrencilere yönelik olarak gerçekleştirilen sunumda, öncelikle TEMA Vakfı’nın kuruluş öyküsünü konu alan DVD gösterildi. Daha sonra ise, erozyon konusunda açıklamalarda bulunan Didim TEMA Vakfı Temsilci yardımcısı Ferda Kılıç, öğrencilerle oluşturduğu karşılıklı söyleşi sonrasında, özellikle atık yağların geri kazanımı konusuna ağırlık verildi.
Ferda Kılıç, “Birçok okulda eğitici sunumlar yaptıklarını; ancak, bu okulda gördüğü kadar çevri bilinci edinmiş öğrencilere rastlamadığını,” dile getirdi ve bundan çok büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Sunumun sonunda, okulun sahibi kurucusu Ekrem Gençarslan ve Nuray Gürcanlar TEMA Vakfı temsilcileri Faruk Haksal ve Ferda Kılıç’a birer teşekkür belgesi takdim etti.
Daha sonra kısa bir konuşma yapan Ekrem Gençarslan, “Öğrencilerimizin tümü TEMA gönüllüsü olmak istemektedir. Böylelikle okulumuz çok kısa bir süre içinde TEMA-Okulu olacaktır. Özel Didim Yönder Okulları, Didim’de eğitim alanında yaptığı çalışmaların yanı sıra, çocukların gelecekte havasının daha temiz, toprağının verimli, çevresinin tertemiz ve görüntü ve gürültü kirliliğinden arınmış yarınlara ulaşabilmesi için var gücü ile çalışmaktadır; gelecekte de bu çalışmalarını sürdürecektir” dedi.
Konferans sonunda vakıf temsilci ve temsilci yardımcısına teşekkür belgelerini takdim eden Gençaslan, öğrencilerin önünde okulun bir Tema Okulu olacağı sözünü verip, öğrencilerden de duyarlı olacakları konusunda söz aldı.
Kaynak: iha