TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, kadın üye sayısı bakımından Türkiye’de ilk sırada yer alan Aydın Sanayi Odası’nı (AYSO) kutladı.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AYSO Meclis Başkanı Ercan Çerçioğlu ve AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin’i makamlarında ziyaret etti.
Hisarcıklıoğlu’nu meclis salonunda ağırlayan AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, AYSO çalışmaları ve hedeflerini hakkında bilgiler verdi. Hedefleri için Hisarcıklıoğlu’ndan destek isteyen Şahin, "Üyelerimize daha iyi hizmet etmek için yeni bir hizmet binası yapacağız. Tarım ve enerji teşvikleri ile 1 milyar dolar ihracata ulaşacağız. UMEM Projesi ile bin kişiye iş ve meslek eğitimi vereceğiz. Bunların en az 500’ünün istihdamını sağlayacağız" dedi.
UMEM Projesi için AYSO’ya teşekkür eden Hisarcıklıoğlu da, "Mesleki eğitim olmazsa olmazımızdır. Nitelikli eleman Türkiye’nin ortak derdidir. Ayrıca çok tehlikeli ve tehlikeli meslekler için mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale getirilecek. TOBB’un öncülüğünde devlet özel sektör işbirliğinde meslek sahibi olamayan kişilerin meslek sahibi olması için proje hazırladık. Meslek sahibi olmayan bir kardeşimiz 3 ay MEB’e bağlı okullarda eğitim görecek. Eğitim görürken 25 TL cep harçlığı ve sağlık sigortasından yararlanacak. 3 ayın ardından bir iş yerine yerleştirilecek ve aynı imkanlardan yararlanmayı sürdürecek. 6 ay sonra mezun olup diploma alacaklar. Bu kişilerden birini işe aldığınızda 4,5 yıla kadar işverene ait olan SSK patının yüzde 18’ini ödemeyeceksiniz. Hangi sektörde olursanız olun UMEM kapsamında eleman istihdam ederseniz maliyetin yüzde 18 daha ucuz olacak" diye konuştu.
Hisarcıklıoğlu, büyümek için ortak iş yapabilme kültürünün geliştirilmesi gerektiğine işaret ederek, şunları aktardı: “Aydın, müthiş bir potansiyelin üzerinde oturuyor. Aydınlılar zengin, oyunlarından da belli oluyor. Aydınlıların bankalardaki parası 7,4 milyar TL’dir. Paranız da var ama artık Efelerin oynadığı gibi tek tek oynama devri bitti. Kol kola girip ortaklık şeklinde oynama devri başladı. Eğer kazanmak istiyorsanız yolu buradan geçiyor. Yoksa şikayet etmeyin. Ortaklık kültürünü işleyecek duruma getirin, güçlerinizi birleştirin”
AYSO, KADIN ÜYE BAKIMINDAN İLK SIRADA
TOBB Başkanı Hisacıklıoğlu, kadın üye sayısı bakımından Türkiye’de ilk sırada yer alan AYSO yönetimi kutladı. Hisarcıklıoğlu, kadın girişimciliği ve istihdamı bakımından Türkiye’ye örnek olan AYSO ve Aydın’ın başarılarının devamını diledi.
Kaynak: iha