Aydın Büyükşehir Belediyesi Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği, İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’nun muhteşem konserine sahne oldu. Aydın Zeybeği oynayan efeler geceye damgasını vurdu.
İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu, Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği programı dahilinde Kent Meydanı’nda türkülerini Aydınlılar için seslendirdi. Aydınlıların büyük ilgi gösterdiği konser Anadolu ve Türk Dünyası motiflerini Aydın’a taşıdı.
İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’nun başarılı korosu bir Azeri türküsüyle konserine başladı. “Atalarımızın ayak bastığı her yerden sizlere türküler getirdik” sözleriyle başlayan konser boyunca her yöreden ezgiler Kent Meydanı’na taşındı. Koro Afyon, Karadeniz ve Orta Anadolu yöresinden söylediği türkülerle izleyenleri hareketlendirdi. Kırgız Türkülerinden sonra topluluğunun söylediği Ege Türkülerine Aydınlılar hep bir ağızdan eşlik etti. Program, Rumeli ve Denizli Türküleriyle devam etti.
Konser gecesine damga vuran olay Aydın Kadıoğlu Zeybeği oynayan Efeler oldu. İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu saz sanatçılarının müzikleriyle sahnede devleşen efeler Aydınlılardan büyük alkış aldı.
Kaynak: iha