Ayvalık Belediye Meclisi’nin kasım ayı olağan toplantısı yapıldı.
Orhan Peker Sanat Galerisi’nde yapılan toplantıda 2015 mali yılı gelir ve gider bütçesi, gelir tarifesi, özel ağaçlandırma sahalarıyla ilgili çalışmalar, Edremit, Güre Termal Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği’ne üye seçimi ve meclis imar komisyonundan gelen konular değerlendirilerek karara bağlandı.
Geçen ay Almanya’nın Nurnberg şehrine meclis üyesi Ufuk Ova ile birlikte masrafları kendi ceplerinden karşılayarak gittiklerini belirten Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Bavyera eyaletiyle yaptıkları temaslarda bir Alman firmasının ürettiği güneş enerjisinden elektrik santrali kurulmasına ait brifing aldıklarını kaydetti. Söz konusu Alman şirketin Ayvalık başta olmak üzere Türkiye’de yatırımlar yapacağını kaydeden Gençer, söz konusu firma ile görüşmelerin sürdüğünü, firmaya yer tahsis ederek hem yeni bir gelir kaynağına sahip olacaklarını, hem de ilçe halkına biraz daha ucuz elektrik kullanmanın yolunu açabileceklerini belirtti.
30 Mart yerel seçimlerinin ardından Ayvalık Merkez olmak üzere Altınova ve Küçükköy belediyelerinden devraldıkları borcun 96,5 milyon lira olduğunu açıklayan Belediye Başkanı Gençer, “Bu borcun 10 milyon lirası Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Şu anki borç 69 milyon liradır. Göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız girişimlerle bu borcun yaklaşık 25 milyonunun iyileştirmeyi başardık. Bunun dışında, İller Bankası’ndan para gelmiyor. Su gelirleri gitti. Ciddi gelir kaybı var. Her ay İller Bankası’ndan kesinti ve borçlar kesildikten sonra 100 bin lira para alabiliyoruz. Giderler aynen duruyor, ancak gelirler çok azaldı. Ama her şeye rağmen şu an dönmeyen çarkını döndürmeye başladığımız Ayvalık Belediyesi’ni kısa sürede söz verdiğimiz gibi kalkındırmak için var gücümüzle mücadele ediyoruz” dedi.
Yapılan oylamada 2015 yılına ait toplam 63 milyon 877 bin liralık bütçe kabul edildi.
Kaynak: iha