Balıkesir’in Bandırma Belediyesi, ilçenin birçok noktasında bulunan ve vatandaşlar tarafından sıkça kullanılan merdivenlerin yenileme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.
İlçenin fiziki şartları nedeniyle halkın daha rahat yokuş çıkabilmesi adına birçok noktada yapılan olan ve zamanla eskiyen merdivenler, Bandırma Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yenilenerek halkın kullanımına sunuluyor. Belediye ekipleri, merdiven yenileme çalışmalarını Dere Mahallesi 22 ve 27 nolu sokakta, 17 Eylül Mahallesi Derin Sokakta, Levent Caddesi Muhtarlık arkasında ve TOKİ’de tamamladı ve hizmete açtı. Eski merdivenlerin daha sağlam ve dayanıklı olması için ilk olarak beton döküm işlemlerinin yerine getirildiği, bu çalışmaların ardından da merdivenlerin dış kaplamaları ve korkuluk demir bağlantılarının yapılarak halkın hizmetine sunulduğu bildirildi.
Öte yandan, Belediyeye bağlı ekipler, merdiven yenileme çalışmalarının yanında istinat duvarlarının yapım çalışmalarını da ara vermeden sürdürüyor. Bu çalışmalar içerisinde, Levent Mahallesi’nde bulunan Levent Cami’nin etrafı da istinat duvarlarıyla kaplandı ve boyanarak dayanıklı ve çevre uyumlu bir görünüme kavuştu. Ayrıca, yine belediye ekipleri, TOKİ’nin üst bölümünde istinat duvarı yapım çalışmalarını sürdürüyor.
Kaynak: iha