Balıkesir’in Kocaavşar Mahallesi’nde 2 bin 700 dönümlük araziye ’yer altı sulama sistemi’ kurulacak.
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kocaavşar Mahallesi’nde 2 bin 700 dönümlük araziye kurulacak sulama sistemi için ilk adımı attı. Başkan Yücel Yılmaz ve Devlet Su İşleri 25. Bölge Müdürlüğü İşletme Bakım Şube Müdürü Mehmet Sağay, yaklaşık 1 milyon 900 bin liraya mal olacak proje için protokol imzaladı. Projenin 2015 yılının Mayıs ayında hayata geçirilmesi planlanıyor.
Vatandaşları mazot ve iş gücü maliyetinden kurtaracak proje hakkında bilgi veren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ihaleyi yapıp en kısa sürede çalışmalara başlamayı planladıklarını ifade etti. Projeyi 2015 yılının Mayıs ayına kadar bitirmeyi hedeflediklerini dile getiren Yılmaz, “Kocaavşar Mahallesi sakinleri proje sayesinde son sistem sulama ile mahsul elde edecek. Maliyetin azalmasını ve ürün verimliliğinin ve çeşitliliğinin artmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.
İşletme, Bakım Şube Müdürü Mehmet Sağay, projeyi DSİ’nin ek programına teklif ederek, ihalesini 2014’te yapmak istediklerini, yetişmemesi halinde ise 2015 programına alacaklarını söyledi.
Kaynak: iha