Dursunbey’in Kültür mirası ’DUFAD’ yaptığı olağan genel Kurul toplantısı ile Mevcut Başkan Halil Erkek’i yeniden göreve getirdi.
Dursunbey’in tanıtımında büyük katkısı bulunan ve gittikleri her organizasyonda ilgi çeken Kültür Mirası Barana’nın derneği DUFAD’ın (Dursunbey Folklor Araştırma Derneği) Öğretmenler evi Toplantı salonunda genel kurul gerçekleştirdi. Kongre’ye Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Belediye Başkan Yardımcısı Sadettin Aslan, Belediye Meclis üyeleri Vacid Kahvecioğlu, Yusuf Turhan, çeşitli kurum ve kuruluşlardan yetkililer ile dernek üyeleri katıldı.
Derneğin faaliyet raporu ve gelir gider bütçelerinin görüşülüp oylandığı kongrede, Dernek aidatı da yıllık 25 TL olarak belirlendi. Dernek üyeleri adına bir konuşma yapan Başkan Halil Erkek kongrede kendilerini yalnız bırakmayan tüm üyelere ve Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’a teşekkür etti. Barana olarak Dursunbey’in kültür mirasını yaşattıklarını ifade eden Halil Erkek kendilerine tüm Dursunbeylilerin manevi destek vermelerini istedi.
Kongrenin sonunda katılımcılara teşekkür eden Kongre Başkanı M. Ruhi Yılmaz kongrenin gündem maddelerini sırası ile yerine getirdiklerini ve yapılan oylamada Derneğin yeni yönetiminin seçildiğini belirtti.
DUFAD’ın yeni yönetimi ise şöyle oluştu; Halil Erkek(Başkan), Ümit Kalkmaz(Başkan Yardımcısı), Vacid Kahvecioğlu(Yönetim Kurulu Üyesi), Hasan Kapar (Yönetim Kurulu Üyesi), Ali Ünal (Yönetim Kurulu Üyesi)
Kaynak: iha