Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi 5. Ulusal İlköğretim Bölümleri Öğrenci Kongresine ev sahipliği yaptı.
Kongreye bildiri, poster gibi sunumlarıyla ve dinleyici olarak Akdeniz Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi olmak üzere üniversitelerin eğitim fakültesinde okuyan 102 öğrenci başvurdu. Kongre kapsamında ilköğretim alanının fen bilgisi, sosyal, sınıf, okul öncesi, matematik, Türkçe, görsel sanatlar, öğretmen yetiştirme gibi alanlarını kapsayan 8 oturumda 36 bildiri sunuldu. Ayrıca, İlköğretimde Güncel Konular temalı panel düzenlendi.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, "Geçen yıl Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından dördüncüsü düzenlenen bu kongrenin Bartın’da beşincisini düzenlemeyi üstlendik. Fakülte olarak öğretmen adaylarının eğitim alanındaki son gelişmeleri izlemeleri, yeni yaklaşım ve yöntemleri öğrenmeleri, alandaki sorun ve çözümlerden haberdar olmaları, öğretmenlik mesleğinin önemini anlamaları, kendilerini geliştirmeleri, bilgi ve görüşlerini arkadaşlarıyla paylaşmaları bakımından bu tür bilimsel kongrelere katılmalarının önemli olduğunu düşünmekteyiz" dedi.
Açılış konuşmasının ardından oturumlara geçildi. Bildiriler iki oturum halinde dört ayrı salonda aynı anda sunuldu. Oturumların ardından İlköğretimde Güncel Konular temalı panel gerçekleştirildi. Oturum Başkanlığını Dekan Prof. Dr. Firdevs Güneş’in yaptığı panelde Doç. Dr. Kürşat Yenilmez, Doç. Dr. Ali Meydan, Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz, Yrd. Doç. Dr. Vedat Aktepe ve Yrd. Doç. Dr. Mahmut Polat panelist olarak yer aldı.
Kaynak: iha