Bartın Üniversitesi’nin (BÜ) 2014-2015 akademik yılı törenle açıldı.
BÜ Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Belediye Başkanı Cemal Akın, BÜ akademik personeli çok sayıda öğrenci katıldı.
Törende açılış konuşmasını yapan BÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, "Üniversitemiz kurulduğu 2008 yılında 2 bin 100 olan öğrenci sayımız bugün 11 bin 269’a yükselmiştir. Ayrıca BÜ’de Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, İran, Fas, Filistin, Afganistan, Tacikistan ve Suriye’den gelen 85 yabancı uyruklu öğrenci öğrenim görmektedir. Bu sayılar ancak daha çok bulunduğu ile maddi anlamda katkısı dolayısıyla önem taşır fakat bilinmelidir ki üniversitenin asli görevi yüksek düzeyde bilgi üretmek, bunu toplum yararına sunmak ve kendi alanlarında rekabet gücü yüksek, donanımlı, yetkin öğrenciler yetiştirmektir. Bu görevini yerine getiremeyen bir üniversite veya fakültenin, fakülte veya öğrenci sayısının çokluğu bilimsel ölçütler bağlamında hiçbir değer ifade etmez. Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin 5, Boğaziçi Üniversitesi’nin 4, Bilkent Üniversitesi’nin 9 fakültesi vardır fakat bu üniversitelerimiz, bilimsel başarıları, öğrencilerinin kalitesi ve yayınlarıyla hem ülkemiz hem de dünya üniversiteleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür. Kuruluş aşamasında 3 fakülteyle öğretime başlayan üniversitemize daha sonraki birkaç yıl içinde 4 fakülte daha kazandırdık" dedi.
Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu ise, barınma sorunu nedeniyle iş adamlarının devletin sağladığı desteklerden faydalanarak yurt yapma çağrısında bulundu. Tören, BÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü öğretim elemanları topluluğunun müzik dinletisiyle sona erdi.
Kaynak: iha