Bayburt’ta, 1913 yılında zamanın kaymakamı Tunalı Hilmi Bey önderliğinde kurulan ve 15 Ağustos 2013 tarihinde dernek statüsünde yeniden hayata geçen Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti Derneği (Müs-Der) 1. İstişare toplantısını gerçekleştirdi.
Müs-Der’in Bayburt Üniversitesi Konukevi’nde düzenlediği istişare toplantısına katılan Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, 1913 yılında şehrimizde kurulan Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti’nin 100 yıl aradan sonra günümüz ihtiyaçlarına ve sosyal gerçekliğine göre revize edilerek, yeniden hayata geçmesinin Bayburt adına gurur verici olduğunu söyledi. 15 Ağustos 2013’te faaliyetlerine başlayan Müs-Der’in aradan geçen bir yıl süre içerisinde çok sayıda ihtiyaç sahibine ulaşmayı başardığını kaydeden Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk, dernek yöneticileri ve üyelerini tebrik etti.
“Ne Mutlu Bize ki Bayburt’tan Sudan’a Uzanan Bir Derneğimiz Var”
Bayburt’ta birçok ihtiyaç sahibine ulaşıp ve onların ihtiyaçlarını giderme konusunda gayret gösteren Müs-Der’in önümüzdeki Kurban Bayramı’nda Afrika ülkesi olan Sudan’a giderek burada da faaliyet göstermesini takdirle karşılayan Başkan Yardımcısı Selçuk, “Ne mutlu bize ki Bayburt’tan Sudan’a uzanan bir derneğimiz var.” dedi. Konuşmasında “Hayırda yarışınız” ayeti kerimesine de yer veren Selçuk, sosyal ve beşeri hayatta ihtiyaç sahibi insanları rencide etmeden onların ihtiyaçlarının karşılanmasının önemine değindi.
“Zulme Sessiz Kalmayan Tek Ülke Türkiye’dir”
İslam coğrafyasındaki kan ve gözyaşına dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk, zulüm altındaki milletlerin sesi olan tek ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, “İslam coğrafyasında yaşanan zulümler devam ediyor, acılar devam ediyor, hüzünler devam ediyor. Özellikle Gazze ve Filistin İsrail’in yaptıklarıyla çalkalanıyor. Doğu Türkistan, Suriye, Irak ve birçok İslam beldesinde acı, gözyaşı ve kan var. Tüm bu acılar yaşanıyorken Dünyada sessiz kalmayan tek ülke Türkiye’dir” diye konuştu.
“Diğer Derneklerden Bir Adım Daha Öndeyiz”
Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti Başkanı Adil Kacır ve Genel Koordinatörü Hatem Serkan Taner’in dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdiği istişare toplantısında kısa bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Abdülhamit Karaca ise, "Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti 1913 yılında kurulduğunda herhalde burada Ermeniler’in yaptığı zulümden dolayı halk bayağı bir mağdur olmuştu. O mağduriyeti gidermek için böyle bir dernek çalışması yapıldı. Yani en zor dönemlerimizde dahi biz bu faaliyetleri yapabiliyoruz. Devletin yorgun düştüğü, halkın yorgun düştüğü bir dönemde yardımlaşmayı yapabiliyoruz. Günümüze geldiğimizde ise en büyük avantajımız derneğimizin tarihi köklerinin olması. Bu anlamda diğer derneklerden bir adım daha öndeyiz” şeklinde konuştu.
Moderatörlüğünü Eyüp Görgülü’nün yaptığı 1. İstişare Toplantısı’na katılan Vali Yardımcısı Abdülhamit Karaca, Bayburt Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, Belediye Eski Başkanımız Hacı Ali Polat, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yumak, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, İl Müftüsü Kemaletin Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, diğer kurum müdürleri ve Stk temsilcileri söz alarak fikirlerini beyan ettiler.
Kaynak: iha