Bursa, Bilecik,Yalova Orman Köyleri Kalkınma Kooperatifi yöneticileri, Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver
ile birlikte köy ziyaretlerinde bulundu.
Kooperatif Başkanı İhami İlhan, Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette, Avdan ve Oğulpaşa köylerinde vatandaşlarla sohbet etti ve dertlerini dinledi. İlhan, belirledikleri sorunların çözümü için Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’ndan destek istediklerini bildirdi. Orman Bakanlığı yetkilileri ile birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde olduklarını belirten İlhami İlhan, “Bizim sesimizi duyun, bizim verdiğimiz veya gönderdiğimiz dilekçeleri dikkate alın ve sorunlarımıza çare olun. Orman köylüsü huzurlu bir kazanç, huzurlu bir sosyal güvence ve huzurlu bir yaşam istiyor. Bnim köylüm devletin verdiği desteklemeleri tam olarak alamıyor, benim köylüm verilen kredilerden tam olarak faydalanamıyor, hakkını arayamıyor. Siz yapmak istediklerinizi ilgili kurumlara dilekçelerinizi verin, biz takip edelim sizin haklarınızı arayalım. Zaten bu tür sivil toplum kuruşları da bunun için vardır. Biz de Ziraat Odası’nın yanınızdayız” dedi.
Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver de konuşmasında, çiftçinin yanında ve onların sorunlarıyla ilgilendiklerini belirterek, "Bilinçli çiftçilik, bilinçli tarım yapılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve göstereceğiz. Bunun için de bu tür köy ziyaretlerimizi bundan sonra daha sık yapıp çiftçilerimizin sorunlarını daha yakından takip edeceğiz. Yaklaşmakta olan yeni yılda da tüm çiftçi kardeşlerimde bol kazançlar diliyorum” dedi
Oğulpaşa Köy Muhtarı Remzi Yaş ise, köylerinin hem seracılığa hem de hayvancılığa çok müsait olduğunu anlatarak, "Köylülerimizi destekleme ve kredi konularında aydınlattığını için teşekkür ederim. Bundan sonra köyümüzde seracılığı da, hayvancılığı da artıracağız, daha bilinçli tarımla ve hayvancılıkla uğraşacağız” diye konuştu.
Kaynak: iha