Türkiye Basketbol Federasyonu, Bingöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Bingöl Basketbol İl Temsilciliği tarafından organize edilen 2014-2015 sezonu Bingöl Basketbol Yerel Ligi Ocak ayında başlayacak.
Bingöl Bölge Eğitmeni Şükrü Koşar, Veysel Belgin Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda hakem ve gözlemcilere yönelik 2014-2015 sezonunda değişen yeni basketbol oyun kuralları hakkında eğitim semineri verdi. Bingöl’de basketbola olan ilginin giderek arttığını ifade eden Koşar, “Geçen sezon alınan genç erkekler bölge şampiyonası, 2014-2015 sezonunda uygulanacak yeni basketbol oyun kurallarında önemli değişiklikler var. Bu değişikliklerin basketbolu daha heyecanlı, hızlı ve seyir kalitesi yüksek hale getireceğine inanıyorum. Katılımın çok yoğun olması beni mutlu etti. Yeni kuralların hepimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.
Eğitim toplantısının ardından kısa bir açıklama yapan Bingöl Basketbol İl Temsilcisi Yaşar Arığtekin ise, “2014-2015 sezonunda hedeflerimiz daha fazla faaliyet ve daha fazla sporcu. Basketbolda kaliteyi artırıp seyir zevki yüksek ve daha fazla maç oynatmak istiyoruz. 2014-2015 sezonunda değişen oyun kuralları eğitimimiz bizim için çok önemli ve çok verimli geçen bir eğitimdi. Bölge Eğitmenimiz Şükrü Koşar hocamıza şahsım ve Bingöl Basketbol İl Temsilciliği adına çok teşekkür ederim. 2014-2015 sezonunun hepimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha