Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde düzenlenen programla 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.
Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan program, Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Okulu konferans salonunda devam etti. Burada Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kurbani Özdaş, öğretmenlerin gününü kutladı.
Öğretmenlerin geleceğin mimarları olduğuna vurgu yapan Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Ekem ise, "Öğretmenlerimiz kendilerini topluma kabul ettirdikleri müddetçe emekli olduklarında bunun faydalarını göreceklerdir. Çünkü bugünün öğretmenleri zamanı geldiğinde bu ülkenin ve ilçenin yöneticileri olarak kabul göreceklerdir. Öğretmenlerimizin anne ve babadan sonra bu çocuklar üzerinde emekleri vardır. Çocuklar anne ve babadan sonra okulda öğretmenlerini örnek alırlar. Öğretmenlik görevi kutsal bir görevdir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum" dedi.
Emekli olan Adilcevazlı öğretmenlerin slayt gösterisinin ardından, ilçede görev yapan 51 öğretmen adayı yemin etti.
Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri verildi.
Programa Adilcevaz Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Ekem, Bitlis Eren Üniversitesi Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kurbani Özdaş, İlçe Emniyet Müdürü Davut Küçüker, Emniyet Müdür Yardımcısı Erdem Uçak ve çok sayıda öğretmen katıldı.
Kaynak: iha