Bitlis’in Ahlat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yeni bir hizmet aracı alındı.
Ahlat Kaymakamlığı önünde düzenlenen program ile yeni aracın tanıtımı yapılırken, yeni alınan aracın kazasız sürüşlerle kullanılması temenni edildi. Araç tanıtımının ardından konu ile ilgili bir açıklama yapan Ahlat SYDV Müdürü Abdurrahman Pirhasanoğlu, yeni alınan ve arazi koşullarına da uyumlu olan araçla yardımların daha hızlı ulaşacağını ifade ederek, “Vakfımızda mevcut olan yaklaşık 7 bin ihtiyaç sahibi aile var. Vakfımızın yardımları daha hızlı ulaştırması için yeni bir araca ihtiyacı vardı. Yeni aldığımız araçla zorlu kış ve arazi şartlarında da yardım dağıtımlarımız devam edecektir. Yeni aracımız hayırlı olsun” dedi.
Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ise, ilçede özellikle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın yürütmüş olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ettiğini ifade ederek, “Ahlat Kaymakamımıza da ilçe adına teşekkür ediyorum. İlçemize yeni bir ivme kazandırdı. Bunu da her yönde hissediyoruz. Yeni aracımızda bunlardan bir tanesidir. İnşallah daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaşacaktır. Kısacası buradan uzatılacak o sıcak yardım eline daha çabuk ulaşılacak bir imkan oluşmuştur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise, sosyal hizmetleri vermenin birinci prensibinin bu hizmetleri yerinde vermek olduğunu vurgulayarak, “Muhtacı, engelliyi, ihtiyaç sahibini ayağımıza getirmek yerine onların yaşadıkları yerlerde, insanları yormadan bu yardımları ulaştırmak sosyal hizmetleri vermenin ana prensibidir. İlçemiz oldukça geniş bir alana sahiptir. Bunun belli bir kısmı bin 500 metre yüksekliği olan yerlerdir. Arazi şartlarımız zor. Daha önce bu özellikte olmayan bir araçla bu hizmetlerimiz veriliyordu. Şimdi yeni temin ettiğimiz araçla birlikte en ücra yerlere, köylerimize, zorlu kış şartlarında bile bu hizmeti çok daha rahat yapabileceğiz. Zaten personel sayımızda geçen yıl itibariyle arttığı için böyle bir araç gerekliydi. 4x4 olması da arazi şartları için oldukça uygundur. Şu an için araç ihtiyacımız yok” dedi.
Kaymakam Tekbıyıkoğlu, konuşmasının ardından direksiyon başına geçerek test sürüşü yaptı.
Kaynak: iha