Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Teknokent’te faaliyet gösteren firmalarla bir araya geldi. Firmaların görüşleri ve Teknokent’in hedeflerinin ele alındığı toplantıya, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Türker Ateş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin Öztürk Teknokent yönetim kurulu üyesi öğretim üyeleri ile yazılım ve bilişim firmalarının üst düzey temsilcileri katıldı.
Rektör Coşkun, Üniversitenin Teknokent için özellikle yeni bir binaya ihtiyaç duyduğunu söyledi. Mevcut Teknokent binası ve alanı ile Teknokent’in yapım aşamaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Coşkun, “5 bin metrekare kapalı alana sahip Teknokent binasının yapımı için ciddi bir hazırlık içine girdik. Şu anda pek çok işlem bitmiş durumda, bunları Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mıza gönderdik. Bakanlığımızın desteğinin yanı sıra Bolu olarak da yapmamız gerekenler var. Teknokent’ten ne kadar çok proje, prototip ürün, patent ya da tescilli bir ürün ortaya çıkarsa ve tüm bunlar insanımıza ve ekonomimize yansırsa Teknokentin başarısı da o denli artmış olacaktır.” ifadelerini kullandı.
Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Türker Ateş de, Teknokent’in kurulmasının bir parçası olmaktan son derece mutlu olduğuna işaret etti ve Teknokent’in Bolu’da olmasının Bolu’ya ve ülkemize çok büyük faydalar getireceği kanaatinde olduğunu söyledi.
Kaynak: iha