Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) hafta sonu düzenlenen tematik atölye çalışmaları ve indirimli fiyatıyla hizmet veren Planetaryum ile hafta sonu ziyaretçi rekoru kırdı.
Hafta içi okul gruplarını misafir eden BTM, hafta sonu da ailelerin uğrak yeri haline geldi. Hafta sonunda saat 12.00 ile 16.00 arasında her hafta farklı bir konu hakkında gerçekleşen tematik atölyeler, yarım saatlik seanslarla gösterime giren Nasa’dan ödüllü ‘Astronot’ filmi, ‘Eğlen Bilim’ ekibi tarafından düzenlenen ‘Mutfakta Bilim’ etkinlikleri, ‘Bilim Şovu’ ve simülatör cihazları ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. BTM giriş kapısında ve planetaryum gişesinde uzun kuyruklar oluştu.
Geleceğin mucitlerinin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla bilimin eğlenceli ve uygulamalı yönünü vatandaşlarla buluşturan BTM, resmi kayıtlara göre yeni dönemin ziyaretçi rekorunu kırdı ve 2 günde 2 binden fazla kişiyi misafir etti. BTM’nin her köşesinde farklı bir bilimsel etkinlik ile karşılaşan ziyaretçiler, “Hafta sonlarını değerlendirmek için BTM yeni adresimiz. Uzun zamandır vakit geçirmek zorunda kaldığımız ticari odaklı mekanlardan sıkılmıştık. Okuluyla BTM’yi gezen çocuklarımızın hafta sonu yeniden BTM’ye gelmek isteklerine, ısrarlarına yanıtsız kalabilmek mümkün değil. 3 saattir BTM’deyiz, hala katılamadığımız atölyeler var” diyerek memnuniyetlerini dile getirdi.
Kaynak: iha