Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, geçmiş dönemlerde ihmal edilen okul, cami ve cemevi meselesini son dört yıl içinde asgariye indirdiklerini belirtti.
Gemlik’te görev yapan din adamlarını Atatepe Sosyal Tesisleri’ndeki kahvaltıda ağırlayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, özel sektör iş birliği ve Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı ile yapılan protokollerle ilçeye 8 okul kazandırıldığını, önümüzdeki dönemde de okullara yönelik yatırım, hizmet ve desteklerin artacağını bildirdi. Okulların yanı sıra cami ve cem evi temizliklerine de dikkat ettiklerini, ilçede daha önce ezan sesi duyulmayan bölgelere cami yaptırdıklarını hatırlatan Yılmaz, Manastır bölgesine üç cami birden yapacaklarını, temelleri yıl içinde atılan üç yeni caminin de önümüzdeki aylarda hizmete gireceğini söyledi.
Balıkpazarı Camii yanındaki cenaze kılma yeri için kamulaştırma çalışmalarında sona gelindiğini, aynı kamulaştırmayı Altuntaş Camii için de yapacaklarını anlatan Yılmaz, Asım Kocabıyık Camii inşaatının da hız kesmeden devam ettiğini açıkladı. Hasarlı ve riskli Narlı Camii için de yenileme çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Yılmaz, Atatepe bölgesindeki caminin de ilçeye yakışacak derecede yeniden yapılacağını müjdeledi.
El birliğiyle ilçenin bütün meselelerini çözeceklerini ifade eden Yılmaz, daha sağlıklı ve konforlu eğitim ve öğretimin yanı sıra din eğitiminin de Gemlik’te örnek seviyeye geleceğini anlattı. Gemlik Müftülüğü’nün başlattığı çocukları ve gençleri camiye teşvik projesini de desteklediklerini bildiren Yılmaz, sigara, alkol ve uyuşturucudan uzak, daha faydalı bir gençlik için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini sözlerine ekledi.
Gemlik Müftüsü Muammer Turan da, Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a, destek ve yatırımlarından dolayı teşekkür etti.
Kaynak: iha