Bursa Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen proje kapsamında ‘Gönüllü İtfaiyeci’ eğitimini tamamlayan 57 gönüllüye sertifikaları törenle verildi.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Küçük Sanayi Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilen törende, 57 gönüllü itfaiyeci sertifikalarına kavuşmanın sevincini yaşadı. Bursa’nın ilçelerine bağlı Tacir, Tahtaköprü ve Karıncalı’dan 7’şer, Cerrah, Kurşunlu ve Kınık’tan 6’şar, Narlıca ve Bayramdere’den de 9’ar kişinin eğitimlere katıldığı projede, başta mahalle muhtarları olmak üzere toplam 57 gönüllü itfaiyeci 79 saatlik eğitimlerini tamamlayıp sertifika almaya hak kazandı.
Gönüllü itfaiyecilere sertifikalarını Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan verdi.
Başkanvekili Karadağ, gönüllü itfaiyecileri özverili adımlarından dolayı tebrik ederek, İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın başarıyla hizmet verdiğini, önemli projeleri hayata geçirdiğini vurguladı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Orhan Doğan ise konuşmasında Gönüllü İtfaiye Teşkilatı ile merkeze uzak, yangın yoğunluğu düşük olan yerleşim yerlerinde yaşanacak olası yangınlarda erken müdahale yapılması için ekipler oluşturulduğunu belirtti. Doğan, yaklaşık 1 ay sonra adı geçen mahallelere 1 itfaiye aracı, itfaiye kıyafetleri ve malzeme temin edeceklerini ve 8 mahallede ‘Gönüllü İtfaiye Teşkilatı’nı tam anlamıyla kurmuş olacaklarını belirtti. Doğüan bu sayede bu bölgelerde olası yangınların başında müdahale edilebileceğini vurguladı.
Törene, Bursa’da bulunan Kosova Cumhuriyeti Priştine İtfaiye Müdürü Latif Seka da katıldı ve örnek misafirperverlikten dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan’a teşekkür etti.
Kaynak: iha