Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım’a kazandırılan ‘Hanımlar Lokali’nde düzenlenen seminerde kadınlar ‘enerji verimliliği’ konusunda bilgilendirildi.
Hanımlar Lokali’nde periyodik olarak düzenlenen ve kadınların pratik bilgiler edinmelerine iman tanıyan seminerlerden biri de ‘enerjisi verimliliği’ konusunda gerçekleştirildi. Hanımların ilgi gösterdiği seminere Elektrik Mühendisleri Odası Üyesi Elektrik Mühendisi Şevki Dükkancılar konuşmacı olarak katıldı. Dükkancılar, evlerde tüketilen enerjinin tasarruflu kullanılması konusunda çalışmalarını paylaştı. Evlerde enerji tasarrufu nasıl yapılacağını anlatan Dükkancılar, “Tasarruf, faydalı alışkanlıklar kültürüdür. Bu kültür aile, okul, iş, çevre ve kişinin hassasiyetiyle gelişir” dedi.
Çocuk veya hasta olmaması durumunda, evlerdeki oda sıcaklığının 21 derecede tutulmasıyla tasarruf sağlanabileceğini söyleyen Dükkancılar, “Oda sıcaklığı 20 ile 22 derece arasındayken insan üzerine bir kazak veya hırka alarak oturabilir. Bu durum bile tasarrufa örnektir. Aydınlatmada eski veya şeffaf lambaları hayatımızdan çıkarabiliriz. Çünkü bu lambalar çok verimsiz. Evde eski tip şeffaf ampuller yerine verimli kompakt floresan lambalar kullanılabilir. Bu sayede yüzde 60 - 80 oranında elektrik tasarrufu ve verimlilik sağlayabiliriz” diye konuştu.
Kaynak: iha