Kazandığı şampiyonluklarla Türkiye’nin gururu olan judonun altın kızı Melisa Çakmaklı, Galatasaray Eğitim Vakfı tarafından verilen Geleneksel Özhan Canaydın Spor Ödüllerinde “Türkiye’nin En Başarılı Amatör Sporcusu” ödülüne layık görüldü.
Osmangazi Belediyespor’un Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu judocusu Melisa Çakmaklı, Galatasaray Eğitim Vakfı tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Geleneksel Özhan Canaydın Spor Ödüllerinde Türkiye’nin En Başarılı Amatör Sporcusu” ödülünün sahibi oldu. Uluslar arası arenada elde ettiği şampiyonluklarla Türkiye’nin gururu olan başarılı judocu, ödülünü Galatasaray Lisesi’nin 533. kuruluş yıldönümü kutlamalarında Özhan Canaydın’ın oğlu Murat Canaydın’ın elinden aldı.
Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonunda düzenlenen ödül töreninin ardından, Galatasaray Kulüp Başkanı Dursun Yarsuvat, Melisa Çakmaklıyla bir süre sohbet edip kendisini kutladı. Yarsuvat, “Kulübümüz başkanlarından ve saygın kişiliği ile herkesin takdirini kazanmış olan Özhan Canaydın adına, bu yıl 4’üncüsü verilen “Türkiye’nin En Başarılı Amatör Sporcusu” ödülü, jürimiz tarafından yapılan değerlendirmenin sonunda, bu yıl Çin’de düzenlenen Gençlik Olimpiyatlarında Türkiye’nin tek altın madalyasını kazanan Melisa Çakmaklı kızımıza verilmesi uygun görüldü. Melisa’nın başarıları sadece bununla da sınırlı değil. Bu yıl katıldığı Avrupa ve Dünya şampiyonalarında elde ettiği şampiyonluklarla Türkiye’nin gururu oldu. Şampiyon kızımızı ve ona desteğini esirgemeyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, Melisa’nın elde ettiği başarılarla 2014 yılında damga vurduğunu söyledi. Osmangazi Belediyespor’un altyapısından yetişen ve başarılarını Olimpiyat şampiyonluğu ile taçlandıran Melisanın hem kendilerine, hem de ülke insanın büyük bir gurur yaşattığını ifade eden Dündar, “Melisa, gençlerimize gerekli destek verilip, onlara güvendiğinizde neleri başarabileceklerinin güzel bir örneği. Kendisine, bize bu gururu yaşattığı için teşekkür ediyorum” dedi.
Galatasaray Vakfı Başkanı İnan Kıraç, TBMM Başkanvekili Güldal Akşit’in de ayrı ayrı kutladığı Olimpiyat şampiyonu judocu Melisa Çakmaklı, kendisini kutlayan başkanlarla birlikte, bu özel anı ölümsüzleştirmek için özçekim yapmayı da ihmal etmedi.
Kaynak: iha