Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, kentsel dönüşüm projesiyle ilgili müteahhitlerle bir araya geldi.
Kentsel dönüşümün masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Başkan Neşet Çağlayan, “Kentsel dönüşümle alakalı bu toplantıyı yapmamızın sebebi, ilçemizde faaliyet gösteren müteahhit firmaların dönüşüme bakış açılarını görmek. Alt yapı çalışmalarında sona gelindi. Yakında alt yapıyı tamamen bitirmiş olacağız. Ardından da elektrik hatlarının yer altına alınması bitmiş olacak. Böylece görüntü kirliliği de ortadan kalkacak. Aynı zamanda hatların geçtiği yerlerdeki tehlikeleri de bertaraf etmiş olacağız” dedi.
Ana caddeler ile ilgili bir düzenlemelerinin de olacağını hatırlatan Neşet Çağlayan, “Ana arterlerde kaldırımlarının genişletilmesi için çalışmamız oldu. Projeler hazırlandı. İnşallah bu kazı bittikten sonra kaldırım ve asfaltlama başlayacak” diye konuştu.
Şehri güzelleştirmek istediklerini belirten Çağlayan, “Müteahhitler olarak bu şehrin güzelleşmesi için sizin kendi katkılarınız var. Biz bunu biraz daha genişletelim istiyoruz. Bursa’nın bir çok ilçesinde yürütülen kentsel dönüşüm sürecinin Orhangazi’yle de tanışması gerektiği kanaatindeyiz. Eski mahallelerimiz var. Daha eski yerleşim yerlerimiz var. Herkesin malumu üzere bu binalar ömürlerini tamamlamış durumda. Bizler daha düzgün yaşama alanları oluşturmanın uğraşı içindeyiz. Kentsel dönüşümün birkaç yöntemi var. TOKİ ile mi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile mi, yoksa belediyenin kendi imkanları ile mi yapılacak, bunun kararını vereceğiz. Bununla ilgili uzun süredir çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bakanlık ve TOKİ vasıtası ile görüşmelerimiz oldu. Bunu kendi iç dinamiklerimizle çözelim. Müteşebbisler ya da müteahhitlerimiz vasıtası ile bunu hayata geçirelim istiyoruz” dedi.
Kaynak: iha