Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından ’21. Yüzyılda Sağlıklı Yaşamak’ başlığıyla düzenlenen konferansta, Osmangazi Belediyesi DSÖ sağlıklı şehirler ağındaki yerini aldı.
Yunanistan’ın Atina kentinde gerçekleştirilen konferansa Sağlıklı Şehirler Ağına üye 35 ülkeden 100’e yakın şehrin temsilcisi katıldı. Sağlıklı şehirlerde yönetişim, liderlik, geri dönüşüm, sağlıklı kentsel tasarım, yaşanabilir çevreler oluşturulabilmesi, halk sağlığı hizmetleri ve kapasiteleri gibi çok farklı konuların ele alındığı toplantıda, Osmangazi Belediyesi’ni Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez, Sağlıklı Kentler Birliği Meclis Üyesi Abdullah Dikel ve Sağlıklı Şehir Proje Koordinatörü Esin Karahan temsil etti.
Konferansta, Osmangazi Belediyesi’nin Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Şehirler Ağı 6. Faz üyelik başvurusu kabul edildi. Kabul edilen başvuru ile Osmangazi Belediyesi, daha sağlıklı yaşanabilir bir Osmangazi için çalışmalarına hız kesmeden devam edecek. Sağlık 2020 prensipleri ışığında devam edecek olan 6’ncı Faz’da üye kentler, ‘sağlığın iyileştirilmesi ve sağlık alanındaki eşitsizliklerin azaltılması’ ve ‘liderliğin ve sağlıkta katılımcı yönetişimin iyileştirilmesi’ başlıkları altında ‘Yaşam Seyri ve İnsanların Güçlendirilmesi’, ‘Avrupa Bölgesinde Ana Halk Sağlığı Sorunlarıyla Mücadele’, ‘İnsan Odaklı Sağlık Sistemlerinin ve Halk Sağlığı Kapasitesinin Desteklenmesi’ ve ‘Dayanıklı Toplumlar ve Destekleyici Ortamların Oluşturulması’ konularına odaklanacak.
Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez, “21. Yüzyılda Sağlıklı Yaşamak’ başlığı ile gerçekleştirilen konferansın amacının
yerel ve kentsel düzeyde sağlık ve refahın iyileştirilmesi için yapılan çalışmaların önemini göstermek olduğunu söyledi. Erdönmez, “Sağlık ve yüksek kaliteli kent yaşamı adına, vizyon paylaşımı ve bağları güçlendirmek adına Atina’daki toplantı son derece verimli geçti. Ayrıca, almış olduğumuz meclis kararını da, Başkanımız Mustafa Dündar’ın yazdığı niyet mektubu ile birlikte DSÖ’ne sunduk. 2014-2018 çalışma dönemini kapsayan 6. Faz için yaptığımız başvuru kabul edildi. Dünya Sağlık Örgütü’nün önümüzdeki 5 yıllık çalışma dönemini kapsayan ve 4 ana temadan oluşan 6. Faz döneminde aktif katkı sağlayarak, deneyimlerimizi diğer üye şehirlerle paylaşacağız. Onların sahip olduğu tecrübelerden de bizler faydalanacağız” diye konuştu.
Kaynak: iha