AŞTİ yönetimi, Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan yeni terminalde incelemelerde bulundu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi AŞTİ Genel Müdür Yardımcısı Kemal Kaygusuz, AŞTİ Teknik İşler Müdürü Ahmet Ay, AŞTİ Güvenlik Müdürü Mehmet Altınsoy, AŞTİ Ticaret Müdürü Cemalettin Tanrıkul yeni terminali gezerek, şehirlerarası ulaşım hizmetlerinin kalitesini artırmak amacıyla Çorum Belediyesi ulaşım personeliyle görüş alışverişinde bulundu.
Günde 250 bin kişiye 5 bin personelle hizmet ettiklerini dile getiren AŞTİ Genel Müdür Yardımcısı Kemal Kaygusuz “Yeni terminal mimari, estetik ve kullanışlılık açısından Çorum’a yakışan bir terminal olmuş. İncelemelerde edindiğimiz izlenim, her türlü detay ve ayrıntı düşünülerek yapılmış. Biz de yeni terminalin ilk ziyaretçileri olarak bu fikir alışverişinden çok memnun olduk” dedi.
Terminalde yaptıkları incelemenin ardından Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ı ziyaret eden AŞTİ yönetimi ilerleyen günlerde yapacakları protokollerle AŞTİ ve Çorum Terminali arasında entegrasyon sağlayacaklarını, otobüslerin takibi, kalifiye personel yetiştirilmesi ve teknik malzeme desteği sağlanması için gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade ettiler.
Belediye Başkan yardımcısı Turhan Candan ise “AŞTİ yönetimi bizim ilk ziyaretçilerimiz. AŞTİ, terminal işletmeciliği konusunu Türkiye’de en iyi yapan yerlerin başında geliyor. Terminaller, bir bakıma şehirlerin aynasıdır. Bu yüzden her türlü ayrıntıyı düşünerek Çorum’a ve Çorumlulara yakışacak şekilde terminalimizi inşa ettik. Şehrimizin konumu hesaba katıldığında yeni terminalimiz Çorum’un uzun yıllar ihtiyacına hizmet verecek” dedi.
Kaynak: iha