Karadeniz Özelliklerini Koruma (KÖK) Derneği Genel Başkanı Murat Karayalçın, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaret ederek Karadeniz Kalkınma Kurultayı’na davet etti.
Eski Başbakan Yardımcısı ve KÖK Derneği Genel Başkanı Murat Karayalçın, bu yıl 6.’sı Çorum’da düzenlenecek olan Karadeniz Kalkınma Kurultayı’nın 31 Ekim-1 Kasım tarihlerinde Anitta Otel’de gerçekleştirileceğini söyledi.
Kurultay ile bölgedeki illerin eşgüdümünün sağlanmasını hedeflediklerini dile getiren Karayalçın, “Kurultayda Çorum’un sanayisine hem dışardan hem de içeriden bakış yönüyle iki yönlü ele alınacak. Sanayisi ile ön plana çıkan Çorum’u bu yönüyle diğer Karadeniz illerine örnek gösteriyoruz. Kurultay’ın Çorum’da yapılmasının nedenlerinden birisi de sanayisinin diğer illere göre daha güçlü olması” dedi.
Hem ziyaret için hem de yapılacak olan kurultaya daveti için Karayalçın’a teşekkür eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, Çorum’un sanayisi ile göz doldurduğunu ve bölge illerine örnek olduğunu dile getirdi.
Çorum Belediyesi olarak sanayisi ile örnek olan Çorum’u daha modern daha temiz, daha planlı ve daha yeşil hale getirmek için çalıştıklarını kaydeden Külcü, kurultayın Çorum’a ve bölge illeri için önemli yenilikler getirmesi temennisinde bulundu.
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal’ın da hazır bulunduğu ziyarette Külcü, kurultay ile bölgedeki koordinasyonun artacağına inandığını vurguladı.
Kaynak: iha