Denizli’nin Acıpayam ilçesinde Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı.
Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan kutlama programı Havuzlu Çarşı, Talip Özkan Kongre Merkezi’nde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, Garnizon Komutanı İsmail Güdül, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Rahmi Uğurlu, AK Parti İlçe Başkanı İdris Oktay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay, Daire ve Kurum Amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Öğretmenler gününün önemini aktaran emekli öğretmen Kadir Elçin, "1981 yılından bugüne kutladığımız öğretmenler günün anlamını sizinle paylaşmak istiyorum. Baş döndürücü gelişmelerin yaşandığı bir çağda yaşıyoruz. Öğretmenlerimizin bu çağda kendilerini geliştirmelidirler. Öğretmen hayatın her aşamasını planlamalıdır. Planı olmayanlar başkalarının planına uymak zorunda kalırlar. Öğretmenler yarını bugünden yaşayan insanlardır. O’nun hayali olmazsa, başkalarının hayallerinin de önemi olmayacaktır. Öğretmen yaptıkları kadar yapmadıklarından da sorumlu olmalıdır. Öğretmen bir ayna olmalıdır’’dedi.
Kadir Elçin’den sonra konuşma yapan Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar ise, ‘’Tüm öğretmen arkadaşlarımın Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutlarım. Hepimizin bildiği gibi insanları ve toplumları şekillendiren temel unsur eğitimdir. Eğitimin önemini Ulu Önder Atatürk şu sözlerle ortaya koymaktadır: Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır; veya bir milleti tutsaklığa ve yoksulluğa terk eder." Eğitimin iki boyutu bulunmaktadır. Bunlardan ilki çocukları ve gençleri hayata hazırlamak, yeteneklerini keşfetmek, bilgi ve becerilerini geliştirmek, onları mutlu edecek ve yeteneklerini ortaya koyabilecekleri meslek sahibi olmalarını sağlamaktır. eğitimin bizce de daha önemli olan ikinci boyutu ise; nitelikli, erdemli, yüksek karakterli insanlar ve toplum inşaa etmektir’’dedi. Kaymakam Uğur Kalkar’ın konuşmasının ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler için yemin töreni gerçekleştirildi.
Program çerçevesinde Öğretmenler Günü temalı olarak düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program Müzik öğretmeni Hacer Acar’ın yönetimindeki Acıpayam Anadolu Lisesi korosunun seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle son buldu.
Kaynak: iha