Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet’in kuruluşunun 91’inci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin, 100’üncü yılına milletçe emin adımlarla ilerlediğini belirtti.
Anadolu topraklarında çağ açıp, çağ kapatmış, bu toprakları binlerce yıl ana yurdu benimsemiş ataların en kıymetli emanetinin vatan olduğunu belirten Başkan Zolan açıklamasında, "Bizler İstiklal mücadelesinde tüm zorlukları ve yoklukları, vatan sevgisi ve inancı sayesinde yenmiş, Kurtuluş Savaşı’nda yüz binlerce şehit vermiş neslin evlatlarıyız. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yol gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için çabaladığımız gibi, cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına, yeni Türkiye hedefi ile milletçe emin adımlarla ilerliyoruz" ifadelerine yer verdi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin son yıllarda hızlı gelişimi ile tüm dünyanın dikkatini çektiğini ifade eden Başkan Zolan açıklamasında şunları kaydetti:
"Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar bir çok alanda gelişmelere imza attık. Ülke olarak bilim, sağlık, ekonomi, ulaştırma, demokrasi, insan hakları, eğitim, hukuk ve benzeri konularda önemli aşamalar kaydettik. Zorlu sınavlardan geçtiğimiz süreçlerimiz oldu. Fakat millet olarak her imtihandan dik duruşumuz, sağlam irademiz, birlik ve beraberliğimiz sayesinde başarı ile çıktık."
Birbirine kenetlenmiş ve inanmış millet iradesi üzerinde hesap yapmaya çalışanların kaybetmeye mahkum olduğunu vurgulayan Başkan Zolan açıklamasında, "Milletimizin adil, refah, huzurlu, sağlıklı ve güvenilir bir ortamda yaşaması bizim temel vazifemizdir. Bunun için her zaman üzerimize düşen vazifeyi yapmaya hazırız" sözlerine yer verdi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm İstiklal mücadelesi şehitlerini anan Başkan Zolan, Cumhuriyetimizin 91’inci kuruluş yıldönümünü yürekten kutlayarak, 29 Ekim’in daha nice 91yıl coşku içerisinde geçmesini diledi.
Kaynak: iha