Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanal İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Çivril ilçesinde alt yapı atağı başlattı.
30 Mart yerel seçimlerin ardından Denizli genelindeki tüm alt yapı hizmetlerini devralan Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, Çivril ilçesinde yağmur ve içme suyu hattı çalışması başlattı. DESKİ Genel Müdürlüğü Planlama Yatırım ve İnşaat Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında Çivril merkezde yağışlardan dolayı oluşan su baskınları ve caddelerdeki su birikintilerinin önüne geçilmesinin planlandığı, söz konusu çalışmanın Çivril merkeze bağlı mahallelerin yağmur sularını toplayacak şekilde projelendirildiği bildirildi.
Çivril yağmur suyu hattı yapım işinin 3 bin 500 metre uzunluğunda olduğu kaydedilirken, hattın merkezden başlayarak, Kızılcasöğüt’ü kapsayıp Somak yolu üzerindeki DSİ kanalına deşarj olacak şekilde planlandığı ifade edildi. Çivril merkez içme suyu deposunu besleyen derin kuyu ve terfi hattının yetersiz olmasından dolayı da çalışma başlatıldığı kaydedildi. Çivril’de yapılan bu çalışmaların toplamında ise 3bin 500 metre 400’lük içme suyu terfi hattı, 900 metre elektrik iletim hattı ile 1 derin kuyu binası yapılacağı açıklandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, son 10 yıldır kent merkezinde hizmet destanları yazdıklarını vurgulayarak, büyükşehir ile birlikte bu hizmet destanlarının artık kentin en ücra köşesine kadar ulaşacağını söyledi. Büyükşehirin tüm hizmetlerinin Denizli’nin 19 ilçe ve bağlı mahallesine de ulaşacağını kaydeden Başkan Zolan, vatandaşların huzur ve mutluluğu için hizmetlerine devam edeceklerini söyledi.
Kaynak: iha