ARNAVUTLUK’ta dün akşamdan itibaren yağan şiddetli yağmurlar nedeniyle meydana gelen sellerde üç kişi hayatını kaybetti. Yoğun yağışlar sonucunda binlerce hektar arazi ve yüzlerce ev sular içinde kaldı.
Arnavutluk’un başkenti Tiran’a 40 kilometre mesafedeki Laç şehrinde meydana gelen sellerde bir araçta mahsur kalan iki kişi hayatını kaybetti. Laç kenti ve yöresinde çok sayıda ev sular altında kaldı. Kent merkezindeki caddeler adeta nehre dönüştü.
Yoğun yağmur, elektriklerin kesilmesine neden olurken, ulaşım durdu. Durumun kötüleşmesi nedeniyle Laç kentinde olağanüstü hal ilan edildi. Kurbin şehrinde de seller nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti. Dures kentinde şiddetli yağmur ve rüzgar hayatı felç etti. Yağmur eşliğinde esen şiddetli rüzgâr ağaçları kökünden söktü. Limandaki tekne ve vapurlar şiddetli rüzgârdan dolayı zor anlar yaşadı. Başkent Tiran ve Leja şehirlerinde de sel nedeniyle birçok bölge sular altında kaldı.
Arnavutluk Başbakanlığı basın bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Arnavutluk genelindeki gelişmelerle ilgili bilgi edinmek amacıyla kriz masası oluşturulduğu belirtildi.

Kaynak: dha