DANİMARKA Parlamentosu'nda çeşitli siyasi partilere ait 25 politikacı modelliğe soyundu. '“Magt og Moda' (Güç ve Moda) adlı dergi için verilen pozlarda 25 politikacı arasında yer alan liberal Partili Fatma Yeliz Öktem, siyah kuyruklu tuvaleti ile parlamento binası merdivenlerinde verdiği pozla dikkat çekti.
Diğer siyasiler, Fatma Öktem'in parlamentonun en şık giyinen ve en güzel politikacısı olduğu yorumunu yaptı. Fatma Yeliz Öktem, "Politikacıların yetki gücü ve modasını konu alan kitap için seçilen 25 kişi arasında yer almak benim için onur oldu. Fikri oluşturan meclisin modacısı Peri Khadem, Moda muhabiri Lotte Fredie ve Fotoğrafçı Elona Sjojren'e fikirleri ve çekim sırasındaki sabırları nedeniyle teşekkür ederim" dedi.
Model politikacılar arasında Fatma Yeliz Öktem dışında aşırı sağ Danimarka Halk Partisi Genel Başkanı Kristian Thulesen Dahl, kurucusu Pia Kjaersgard, Eski Başbakan Yardımcısı ve Radikal Partili Lideri aynı zamanda yeni AB Patent Komiseri Margrethe Vestager, Ulaştırma Bakanı Magnus Heinike gibi isimler de yer aldı.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha