İNGİLTERE’de üniversite harçlarını protesto eden gençlere polis biber gazı ve şok tabancası ile müdahale etti.
Geçtiğimiz Çarşamba günü artan üniversite harçlarını protesto eden Warwick Üniversitesi’nden bir grup öğrenciye polisin saldırısı kameralar tarafından kaydedildi. Ortalığı ayağa kaldıran görüntülerde polisin öğrencilere biber gazı ve şok tabanca kullandığı görülüyor. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, üniversitenin 'Senato House' binasına gelen öğrencilerin burada polis ile aralarındaki arbede yer aldı. Okul binası içinde bulunan bir grup öğrenciyi dağıtmak isteyen polis biber gazı ve şok tabanca kullanıyor. Polisin kız öğrencileri şallarından tutarak sürüklediği ve erkek öğrencilere karşı şok tabanca ile müdahale ettiği görüldü.
Polisin çirkin müdahalesini anlamsız bulduklarını ifade eden öğrenciler, parasız eğitim için bir protesto eylemi yapılırken konuşma yapmak üzere üniversitenin “Senate House” bölümüne girdi. Polislerin de arkalarından girerek öğrencileri itmeye başladıkları, kızları boyunlarındaki şallarından tutarak yere fırlattıkları, erkek öğrencilerin yüzlerine biber gazı sıkarak elektrikli şok tabancası ile müdahale ettikleri öne sürüldü.
Polis ise üniversitenin güvenlik görevlileri tarafından çağrıldıklarını, şok tabancasını çıkarmış olmalarına rağmen kullanmadıklarını o çıkan seslerin sadece tabancalardan çıkan uyarı sesleri olduğunu iddia etti.

FOTOĞRAFLI
 

Kaynak: dha