TAYLAND Adalet Bakanı eski komutan Paiboon Koomchaya, hapishanelerdeki bitmek bilmeyen uyuşturucu trafiğinden yorulduğunu belirterek tüm hapishaneler sorumluluğunda olan Disiplin Departmanı Genel Müdürlüğü'nün beceriksiz olduğunu söyledi.
Koomchaya, "Disiplin departmanının görevi tutukluların rehabilite edilmesi mi yoksa bir kötüler merkezi olmak mı bilemiyorum. Çünkü son 4-5 aydır departman yönetimi hiç bir şeyi beceremiyor" derken sorunların çözümü için genel müdüre 6 ay süre verdi. Bu süre içinde uyuşturucu sorununu çözmesi gerektiğini belirten Adalet Bakanı, "Bu sorunu düzeltirsin ya da eşyalarını toplamaya başla" diye ekledi.
Bakan Koomchaya hapishanelerdeki uyuşturucu kullanımının yanısıra içeriye cep telefonu sokulduğunu ve bundan sonra bu konuyla bizzat ilgileneceğini belirtti. Ayrıca Disiplin Departmanı'nın İçişleri Bakanlığı bünyesine dahil edilmesi içinde düğmeye bastı. Ancak altı ay içinde uyuşturucu ve cep telefonu trafiği sorunu çözülemezse genel müdürün hangi departmanda hangi pozisyona transfer olacağını ise söylemedi.
 

FOTOĞRAFLI
 

Kaynak: dha