Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Almanya ve Belçika’da yaşayan Kürtlerin gönderdiği yardımları yerinde görmek için gelen heyeti kabul etti.
Almanya ve Belçika’da yaşayan Kürtler, kendi aralarında Sincar, Kobani ve Suriye’den gelen savaş mağdurları için topladıkları yardımların yerine ulaştığını görmek için Diyarbakır’a bir heyet gönderdi. Yenişehir Piknik Alanı’ndaki Şengal Yaşam Kampı’nı ziyaret eden heyet daha sonra Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ı ziyaret etti. Heyet adına konuşan Suada Yalçın, savaş nedeniyle göç edenleri yerinde görmek istediklerini, Avrupa’da yaşayan Kürtlerin kendi aralarında yaptıkları yardımların yerine ulaştığını görmek ve yeni ihtiyaçların neler olduğunu yerinde görmek istediklerini söyledi. Yalçın, ihtiyaçların neler olduğu konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin belirlemelerinin önemli olduğunu kaydetti.
Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak da savaş mağdurları ile dayanışmada öncülük edenlere ve kampanyaya katılan tüm halka ve dostlara teşekkür etti. Tarihi bir süreçten geçildiğine işaret eden Kışanak, “Kürtlerin kritik ve zor bir dönemidir. Hem direnişin hem ulusal birliğin çok güçlendiği, ama aynı zamanda da büyük bedellerin, acıların yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Böylesi bir dönemde uzatılan dostluk elini, tarih yazacaktır. Bu son derece önemli bir çalışma. Sizin şahsınızda bu çalışmaya katılan emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.
El birliği ile ihtiyaçları karşılamaya çalıştıklarını ama en büyük sorunun kış koşulları olduğunun altını çizen Kışanak, bunun için hazırlıkların henüz yeterli olmadığını destek ve dayanışmanın sürmesi gerektiğini söyledi. Kışanak, “Hala çadır ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Mevcut çadırlarımızın birçoğu kış için uygun değil. Kışı çadırda geçirmek zaten genel olarak çok zor. İçine ısıtıcı kondu zaman yangın riski tehlikesi var. Ama biz bu kışı bir şekilde insanlarımız zarar görmeden, zor koşulları atlatabileceği imkanları temin etmeye çalışıyoruz. Önümüzde en az 3 ay kış var” diye konuştu.
Kışanak, yoğun çatışma ve savaş ortamından kaynaklı sorunun çözümünün zaman alacağına işaret ederek, “Uzun vadede sosyal konut projesi, kendi hayatlarını sürdürebilecek imkanlara kavuşturma hazırlıklarını yapmak lazım” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha