Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Yaşar Sarı, kamuoyunda “Torba Yasa” olarak bilinen kanun çerçevesinde 30 Nisan 2014 tarihi öncesine ait borçların yeniden yapılandırıldığını söyledi. Sarı, DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne su borcu olan aboneler için bu yasanın bir fırsat olduğunu bildirdi.
Kamuoyunda “Torba Yasa” olarak bilinen 6552 Sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne su borcu olan aboneler, borçlarını yeniden yapılandırabilecekler. Yasa gereğince 30 Nisan 2014 öncesine ait su borçları yeniden yapılandırılabilecek borçlar 6, 9, 12 ve 18 taksitte ödenebilecek. Başvurular 1 Aralık’a kadar yapılabilecek. Yapılandırmadan 10 bine yakın abonenin yararlanması bekleniyor.
Konu ile ilgili açıklama yapan DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, yapılandırmanın vatandaşlar açısından bir fırsat olduğunu ve değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, Diyarbakırlıları su borçlarını yapılandırmaya davet etti. Borçların 30 Nisan 2014 tarihi öncesine ait su borçlarını kapsadığını ifade eden Sarı, “Yurttaşlarımız DİSKİ’ye gelerek su borçlarını 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitte ödeyebilecek” dedi.
Su borcu olan abonelere seslenen Sarı, “Tüm vatandaşların söz konusu aftan yararlanmasını istiyoruz. Yapılandırma yoluyla hem yurttaşlarımız büyük bir yükten kurtulacak hem de gelecek için altyapı yatırımlarını büyük bir hızla sürdüren kurumumuz elde ettiği borç gelirleri ile yeni ve büyük yatırımlara imza atabilecektir” diye konuştu.
Kaynak: iha