Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde faaliyet sürdüren Yay-Et Yemek Fabrikası sahibi Adem Şahiner ile Gül Kardeşler Ticaret sahibi, Silvan’a yerleşen Suriyeli ve Yezidi ailelere yardımda bulundu.
IŞİD’ın Sincar ve Suriye’de gerçekleştirdiği saldırılardan kaçan sığınmacıların yerleştiği Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki iş adamları yardım eli uzattı. Silvan’a sığınan Sincar ve Suriyeli ailelere Yay-Et Yemek Fabrikası sahibi Adem Şahiner ilçeye yerleşen 40 nüfuslu 8 ailenin günlük yemek ihtiyaçlarını karşılarken, Gül Kardeşler Ticaret ise ailelerin tekstil ihtiyacını karşıladı.
Yay-Et Yemek Fabrikası sahibi Adem Şahiner, Yezidileri en iyi şekilde misafir etmek için herkesin seferberlik ruhuyla üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Şahiner, "İlçemize yerleşen yaklaşık 40 nüfuslu 10 göçmen ailenin her gün 3 öğün yemek ve ekmeklerini ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu bir insanlık görevidir. Yezidi ve Kürt kardeşlerimizi en iyi şekilde misafir etmek için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Diğer iş adamlarımızın da seferberlik ruhuyla üzerine düşeni yapmalıdır" dedi.
Yezidiler ise kendilerine yardım edenlere teşekkür etti.
Kaynak: iha