Merkezi Diyarbakır’da bulunan Yeni Güneydoğu Spor Kulübü, engelli öğrencilere spor malzemeleri yardımında bulunarak anlamlı bir davranış sergiledi. Kulüp Başkanı Avukat Cevdet Nasıranlı, ”İmkanlarımız ölçüsünde gençlere ve öğrencilere spor yapma olanaklarını sunmaya devam edeceğiz” dedi.
Sporu okullara yaymak ve çeşitli branşlardaki çocukları keşfederek sporla buluşturmak için çalışmalar yapan Yeni Güneydoğu Spor Kulübü, spor çağındaki çocuklara malzeme yardımında bulunarak spor yapmaları için teşvik ediyor. Kulüp Başkanı Avukat Cevdet Nasıranlı ve Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Özbilek, Kayapınar ilçesinde bulunan Vehbi Koç İlkokulu’nda engelli çocuklara spor malzemeleri dağıttı. Okul yöneticileri ve öğretmenlerin de katıldığı çalışmada spor malzemelerine kavuşan engelli öğrencilerin sevinçlerini paylaştı.
Sporu okullara yayma çalışmalarının devam edeceğini belirten Başkan Nasıranlı, ”Birçok okulda spor faaliyetleri yürütmekteyiz. Faaliyet yürüttüğümüz okullardan olan Vehbi Koç İlkokulu’nda okul müdürü ve öğretmenleri ile birlikte engelli çocuklarımıza spor malzemeleri dağıttık. Çocuklarımızın sevincini görmek her şeye değer. Kulübümüz uyuşturucu ile mücadele konusunda önemli çalışmalar yapıyor. Uyuşturucunun panzehiri ve alternatifi ise spordur. Kulüp olarak uyuşturucu ile mücadelemiz devam ettiği gibi bu ve benzeri sosyal faaliyetlerimiz de devam edecektir” diye konuştu.
Kaynak: iha